Nutella habos csokitorta recept

Hozzávalók:
Olajos piskótához:
- 350 g finomliszt
- 200 g cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1.5 dl tej
- 1.5 dl napraforgó olaj
- 1 csomag sütőpor
- 4 csapott ek cukrozatlan kakaópor
Krémhez:
- 4 ek nutella (ízlés szerint több-kevesebb is lehet)
- 250 g mascarpone
- 3 dl cukrozott habtejszín
Díszítéshez:
- 9 csomag kitkat
- 1 nagy zacskó m&m’s
Elkészítése:
180 fokra előmelegítjük a sütőt.
Szétválasztjuk a tojásokat és a fehérjéhez hozzákeverünk 80 gramm cukrot és kemény habbá keverjük. A maradék cukrot a sárgájához keverjük és azt habosra keverjük egy másik tálban. Az ízek miatt adunk hozzá egy csipet sót, az olajat és a tejet is belekeverjük habverővel.
A lisztet kimérjük és ha kakaós piskótát szeretnénk, akkor 4 evőkanál liszttel kevesebbet mérjünk és úgy adjuk hozzá a négy evőkanál kakaóport, mivel így ugyanolyan mennyiségben van a száraz alapanyag. A lisztbe még belekeverjük a sütőport és hozzászitáljuk a sárgájához. Addig keverjük mixerrel, amíg homogén tésztát nem kapunk. Ha ez meg van, akkor egy fakanállal finoman kis adagonként hozzákeverjük a fehérjehabot.
Ha ezzel is meg vagyunk betöltjük a tortaformába, ami 18-20 cm átmérőjű legyen. Nem kell aggódni, hogy kifog folyni a tészta, mivel ezt sütőpapírral meg lehet oldani egyszerűen. Tépjünk egy nagyobb darabot a sütőpapírból és hajtsuk keresztbe úgy, hogy ha ki béleljük a torta szélét, akkor az túllógjon forma falán és összeérjen a két vége. Egy pici margarinnal rögzíthetjük a papírt, hogy ne csússzon szét, vagy akár tűzőgéppel is, aki biztosra akar menni. Az alját is béleljük ki a tortaformának, majd mehet bele a massza.
1 órára sütőbe toljuk. Az elején egy 15 perc múlva nem árt ránézni, hogy ne égjen meg a teteje. Lehet nyitogatni az ajtót, mivel a sütőpor is segíti a piskótát, nem kell megijedni. Tűpróbáig sütjük! Mivel nagyon vastag a tészta, ezért alaposan meg kell róla bizonyosodni, hogy jól át sült-e. Ha megsült vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.
A mascarponét legalább egy órával a használat előtt vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Ha ez meg van, akkor tegyük egy tálba és egy kicsit habosítsuk ki, majd keverjük hozzá a nutellát.
Egy másik tálba verjük kemény habbá a cukrozott habtejszínt. Ha elég kemény a hab, akkor kis adagonként keverjük hozzá a nutellás mascarponéhoz. Ezzel a krém kész is van, már csak be kell tölteni a tortát.
Tetszés szerint 2 vagy 3 laposra vágjuk a tortát. Ha betöltöttük, akkor a torta szélét is kenjük meg a krémmel és a szélére tegyük fel kettesével a kitkat szelteket körben. A tetején lévő lapot akár a krémmel, akár magával a nutellával is megkenhetjük, ennek a tetejére szórjuk rá az m&m’s-et, hogy igazi legyen az élmény. Egy kis díszítés gyanánt akár egy színes szalaggal körbe is köthetjük a tortát. Tegyük hűtőbe, hogy megdermedhessen a krém.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »