Nutella habos csokitorta recept

Hozzávalók:
Olajos piskótához:
- 350 g finomliszt
- 200 g cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1.5 dl tej
- 1.5 dl napraforgó olaj
- 1 csomag sütőpor
- 4 csapott ek cukrozatlan kakaópor
Krémhez:
- 4 ek nutella (ízlés szerint több-kevesebb is lehet)
- 250 g mascarpone
- 3 dl cukrozott habtejszín
Díszítéshez:
- 9 csomag kitkat
- 1 nagy zacskó m&m’s
Elkészítése:
180 fokra előmelegítjük a sütőt.
Szétválasztjuk a tojásokat és a fehérjéhez hozzákeverünk 80 gramm cukrot és kemény habbá keverjük. A maradék cukrot a sárgájához keverjük és azt habosra keverjük egy másik tálban. Az ízek miatt adunk hozzá egy csipet sót, az olajat és a tejet is belekeverjük habverővel.
A lisztet kimérjük és ha kakaós piskótát szeretnénk, akkor 4 evőkanál liszttel kevesebbet mérjünk és úgy adjuk hozzá a négy evőkanál kakaóport, mivel így ugyanolyan mennyiségben van a száraz alapanyag. A lisztbe még belekeverjük a sütőport és hozzászitáljuk a sárgájához. Addig keverjük mixerrel, amíg homogén tésztát nem kapunk. Ha ez meg van, akkor egy fakanállal finoman kis adagonként hozzákeverjük a fehérjehabot.
Ha ezzel is meg vagyunk betöltjük a tortaformába, ami 18-20 cm átmérőjű legyen. Nem kell aggódni, hogy kifog folyni a tészta, mivel ezt sütőpapírral meg lehet oldani egyszerűen. Tépjünk egy nagyobb darabot a sütőpapírból és hajtsuk keresztbe úgy, hogy ha ki béleljük a torta szélét, akkor az túllógjon forma falán és összeérjen a két vége. Egy pici margarinnal rögzíthetjük a papírt, hogy ne csússzon szét, vagy akár tűzőgéppel is, aki biztosra akar menni. Az alját is béleljük ki a tortaformának, majd mehet bele a massza.
1 órára sütőbe toljuk. Az elején egy 15 perc múlva nem árt ránézni, hogy ne égjen meg a teteje. Lehet nyitogatni az ajtót, mivel a sütőpor is segíti a piskótát, nem kell megijedni. Tűpróbáig sütjük! Mivel nagyon vastag a tészta, ezért alaposan meg kell róla bizonyosodni, hogy jól át sült-e. Ha megsült vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.
A mascarponét legalább egy órával a használat előtt vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Ha ez meg van, akkor tegyük egy tálba és egy kicsit habosítsuk ki, majd keverjük hozzá a nutellát.
Egy másik tálba verjük kemény habbá a cukrozott habtejszínt. Ha elég kemény a hab, akkor kis adagonként keverjük hozzá a nutellás mascarponéhoz. Ezzel a krém kész is van, már csak be kell tölteni a tortát.
Tetszés szerint 2 vagy 3 laposra vágjuk a tortát. Ha betöltöttük, akkor a torta szélét is kenjük meg a krémmel és a szélére tegyük fel kettesével a kitkat szelteket körben. A tetején lévő lapot akár a krémmel, akár magával a nutellával is megkenhetjük, ennek a tetejére szórjuk rá az m&m’s-et, hogy igazi legyen az élmény. Egy kis díszítés gyanánt akár egy színes szalaggal körbe is köthetjük a tortát. Tegyük hűtőbe, hogy megdermedhessen a krém.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »