Néger torta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 tojás sárgája
- 0,6 dl tej
- 20 dkg kristálycukor
- 0,4 dl olaj
- 20 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Habhoz:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - 20 dkg porcukor
Csokimázhoz:
- 10 dkg étcsoki
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tejet és az olajat,végül a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet is.
Kivajazott,lisztezett tortaformában 180 fokon 30 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!
Ha kész megvárjuk míg kihűl.
Habhoz:
Vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket, amikor már majdnem teljesen kész a hab akkor 3-4 részletben hozzáadjuk a cukort. Ezt addig verjük míg a hab fényes, selymes nem lesz.
A kihűlt tészta tetejét megkenjünk lekvárral (ízlés szerinti), erre rásimítjuk egyenletesen a habot.
A csokimázat elkészítjük. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk és a tetejére csurgatjuk.
A hűtőbe tesszük kis időre, hogy a hab megdermedjen rajta,és utána lehet szeletelni és tálalni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

