Néger torta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 tojás sárgája
- 0,6 dl tej
- 20 dkg kristálycukor
- 0,4 dl olaj
- 20 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Habhoz:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg porcukor
Csokimázhoz:
- 10 dkg étcsoki
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tejet és az olajat,végül a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet is.
Kivajazott,lisztezett tortaformában 180 fokon 30 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!
Ha kész megvárjuk míg kihűl.
Habhoz:
Vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket, amikor már majdnem teljesen kész a hab akkor 3-4 részletben hozzáadjuk a cukort. Ezt addig verjük míg a hab fényes, selymes nem lesz.
A kihűlt tészta tetejét megkenjünk lekvárral (ízlés szerinti), erre rásimítjuk egyenletesen a habot.
A csokimázat elkészítjük. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk és a tetejére csurgatjuk.
A hűtőbe tesszük kis időre, hogy a hab megdermedjen rajta,és utána lehet szeletelni és tálalni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »