Néger torta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 tojás sárgája
- 0,6 dl tej
- 20 dkg kristálycukor
- 0,4 dl olaj
- 20 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Habhoz:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - 20 dkg porcukor
Csokimázhoz:
- 10 dkg étcsoki
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tejet és az olajat,végül a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet is.
Kivajazott,lisztezett tortaformában 180 fokon 30 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!
Ha kész megvárjuk míg kihűl.
Habhoz:
Vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket, amikor már majdnem teljesen kész a hab akkor 3-4 részletben hozzáadjuk a cukort. Ezt addig verjük míg a hab fényes, selymes nem lesz.
A kihűlt tészta tetejét megkenjünk lekvárral (ízlés szerinti), erre rásimítjuk egyenletesen a habot.
A csokimázat elkészítjük. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk és a tetejére csurgatjuk.
A hűtőbe tesszük kis időre, hogy a hab megdermedjen rajta,és utána lehet szeletelni és tálalni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

