Narancsos túrótorta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek kristálycukor
- 6 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 ek kristálycukor
- 15 dkg margarin
- 40 dkg túró
- 2 narancs
Külső krém:
- 25 dkg margarin
- 4 ek porcukor
Díszítés:
- narancs
- 1 csomag instant zselatin
- víz
Elkészítése:
A 6 tojás sárgáját 6 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport és 6 evőkanál lisztet. A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába (24 cm-es) öntjük, és előmelegített sütőbe helyezzük.
Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük, és kihűtjük. Mikor kihűlt a puding, beletesszük a margarint, és csomómentesre kavarjuk. A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk. Ezután a margarinos pudinghoz óvatosan hozzákeverjük a túrót is.
A kisült és kihűlt tortát három részre vágjuk. Az alsó részt megkenjük a krémmel, majd az apróra vágott narancsot teszünk a krém tetejére. Erre rátesszük a következő lapot, amelyet csak a krémmel kenünk meg, gyümölcsöt nem teszünk rá. Ezt befedjük az utolsó lappal. A kész tortát hagyjuk egy kicsit pihenni, ameddig elkészítjük a külső krémet.
A szoba hőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral. A margarinos krémmel bevonjuk a tortát, és a tetejére gerezdekre szedett narancsot teszünk. Ezután az instant zselatint egy bögrébe öntjük, és megfelelő mennyiségű víz hozzáadása után simára keverjük. Ezt öntjük a torta tetejére.
A szélét a margarinos krémmel és a megmaradt narancsszeletekkel díszítjük.
A narancsos túrótorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 16 g