Narancsos-rizses torta recept
Elkészítése:
A tejet összekeverjük a cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, a vanília rúd kikapart belsejével és a citrom héjával, majd feltesszük főzni. Amikor felforr, beletesszük a rizst és megfőzzük, néha megkavarva, hogy ne kapjon oda.
Ha elkészült a rizs egy nagyobb edénybe öntjük, majd hűlni hagyjuk.
Amíg hűl, a tojássárgáját összekeverjük a másik csomag vaníliás cukorral és egy kanál cukorral, majd habosra keverjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval habbá verjük. Miután kihűlt a rizs, kivesszük belőle a citromhéjakat, majd belereszeljük a narancs héját és belefacsarjuk a levét. A rizst óvatosan összekeverjük a tojás sárgájával, majd a fehérjével.
Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk, majd az alját kirakjuk narancs szeletekkel és ráöntjük a rizst. Sütőbe tesszük és 30-45 percig sütjük nagyobb lángon. (180-190 fok).