Narancsos diótorta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek cukor
- 10 ek liszt
- 1 dl étolaj
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 9 dl liter tej
- 2 narancs
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 5 evőkanál cukor
- 15 dkg darált dió
- 1 csomag zselatin
- 5 dl habtejszín
Elkészítése:
Tészta:
10 tojás sárgáját 10 ek cukorral habosra kikavarunk, hozzáadva fokozatosan 1 dl étolajat. Ha már jó habos, hozzáadunk 10 ek lisztet, melyben előzőleg elkeverünk 1 cs sütőport, és a 10 tojás keményre felvert habját. A masszából 4 vékony lapot sütünk. (Egyszerre is meg lehet sütni, és megvárni míg kihűl és 4 lapra vágni.)
Krém:
9 dl tejhez hozzáadjuk 2 narancs kicsavart levét, majd ebben megfőzünk 3 csomag vaníliás pudingport 5 evőkanál cukorral. Ha kész, akkor még melegen hozzáadunk 15 dkg darált diót és a 2 narancs lereszelt héját. A kész diós krémbe elkeverünk 1 csomag zselatint, amit a hátoldalon lévő utasítás szerint készítünk el (langyosra hűtve), majd így hagyjuk kihűlni.
5 dl tejszínhabot felverünk jó keményre, majd 3/4 részét óvatosan beleforgatjuk a kihűlt diós krémhez.
Ezzel a krémmel kenjük meg a lapokat, majd a torta oldalát és tetejét is- A maradék tejszínhabbal tetejét ízlés szerint díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »