Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos diótorta recept

Narancsos diótorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 ek cukor
    • 10 ek liszt
    • 1 dl étolaj
    • 1 cs sütőpor

    Krém:

    • 9 dl liter tej
    • 2 narancs
    • 3 csomag vaníliás pudingpor
    • 5 evőkanál cukor
    • 15 dkg darált dió
    • 1 csomag zselatin
    • 5 dl habtejszín

    Elkészítése:
    Tészta:
    10 tojás sárgáját 10 ek cukorral habosra kikavarunk, hozzáadva fokozatosan 1 dl étolajat. Ha már jó habos, hozzáadunk 10 ek lisztet, melyben előzőleg elkeverünk 1 cs sütőport, és a 10 tojás keményre felvert habját. A masszából 4 vékony lapot sütünk. (Egyszerre is meg lehet sütni, és megvárni míg kihűl és 4 lapra vágni.)

    Krém:
    9 dl tejhez hozzáadjuk 2 narancs kicsavart levét, majd ebben megfőzünk 3 csomag vaníliás pudingport 5 evőkanál cukorral. Ha kész, akkor még melegen hozzáadunk 15 dkg darált diót és a 2 narancs lereszelt héját. A kész diós krémbe elkeverünk 1 csomag zselatint, amit a hátoldalon lévő utasítás szerint készítünk el (langyosra hűtve), majd így hagyjuk kihűlni.
    5 dl tejszínhabot felverünk jó keményre, majd 3/4 részét óvatosan beleforgatjuk a kihűlt diós krémhez.
    Ezzel a krémmel kenjük meg a lapokat, majd a torta oldalát és tetejét is- A maradék tejszínhabbal tetejét ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá