Narancsos diótorta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek cukor
- 10 ek liszt
- 1 dl étolaj
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 9 dl liter tej
- 2 narancs
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 5 evőkanál cukor
- 15 dkg darált dió
- 1 csomag zselatin
- 5 dl habtejszín
Elkészítése:
Tészta:
10 tojás sárgáját 10 ek cukorral habosra kikavarunk, hozzáadva fokozatosan 1 dl étolajat. Ha már jó habos, hozzáadunk 10 ek lisztet, melyben előzőleg elkeverünk 1 cs sütőport, és a 10 tojás keményre felvert habját. A masszából 4 vékony lapot sütünk. (Egyszerre is meg lehet sütni, és megvárni míg kihűl és 4 lapra vágni.)
Krém:
9 dl tejhez hozzáadjuk 2 narancs kicsavart levét, majd ebben megfőzünk 3 csomag vaníliás pudingport 5 evőkanál cukorral. Ha kész, akkor még melegen hozzáadunk 15 dkg darált diót és a 2 narancs lereszelt héját. A kész diós krémbe elkeverünk 1 csomag zselatint, amit a hátoldalon lévő utasítás szerint készítünk el (langyosra hűtve), majd így hagyjuk kihűlni.
5 dl tejszínhabot felverünk jó keményre, majd 3/4 részét óvatosan beleforgatjuk a kihűlt diós krémhez.
Ezzel a krémmel kenjük meg a lapokat, majd a torta oldalát és tetejét is- A maradék tejszínhabbal tetejét ízlés szerint díszítjük.