Méteres torta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25dkg liszt
- 25dkg porcukor
- 3/4 csomag sütőpor
- 1dl étolaj
- 1dl langyos víz
Krém:
- 1l tej
- 1cs vaníliás pudingpor + 3ek cukor
- 1cs puncs ízű pudingpor + 3ek cukor
- 20 dkg margarin
Tetejére:
- 2 tábla tortabevonó
- 10dkg margarin
Elkészítése:
A 4 tojássárgát habosra kikeverem a porcukorral. Amint szép habbá alakul, hozzáadom az 1 dl olajat és az 1 dl langyos vitet. Egy pár percig géppel kevergetem, hogy összeálljon. Azután hozzá adom a lisztet (amibe belekevertem a sütőport) és fakanállal kikeverem. Nem kell megijedni, ha kissé keménynek tűnik a tészta az úgy jó! Aztán kiverem a tojásfehérjét kb 1ek cukorral és belekeverem óvatos mozdulatokkal a masszába. Az őzgerinc formát sütőpapírral kibélelem és az egyikbe beleöntöm a tészta egyik felét ,a másik félhez pedig kakaóport keverek. Megsütöm mind a két tésztát és a gerincek mentén felszeletelem. Amíg hűl a tészta, megfőzöm a pudingokat a leírás szerint és belekeverem a kihűlt pudingokba a margarint. Ezután megkenek egy kakaós tészta szeletet a vanília pudinggal, egy fehér tésztaszeletet pedig a puncs ízűvel. Ezeket szépen össze ragasztgatom és ha elfogy leöntöm az tortabevonóval. Hűtőbe teszem kb. 1 órára és azután felszeletelem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »