Méteres torta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25dkg liszt
- 25dkg porcukor
- 3/4 csomag sütőpor
- 1dl étolaj
- 1dl langyos víz
Krém:
- 1l tej
- 1cs vaníliás pudingpor + 3ek cukor
- 1cs puncs ízű pudingpor + 3ek cukor
- 20 dkg margarin
Tetejére:
- 2 tábla tortabevonó
- 10dkg margarin
Elkészítése:
A 4 tojássárgát habosra kikeverem a porcukorral. Amint szép habbá alakul, hozzáadom az 1 dl olajat és az 1 dl langyos vitet. Egy pár percig géppel kevergetem, hogy összeálljon. Azután hozzá adom a lisztet (amibe belekevertem a sütőport) és fakanállal kikeverem. Nem kell megijedni, ha kissé keménynek tűnik a tészta az úgy jó! Aztán kiverem a tojásfehérjét kb 1ek cukorral és belekeverem óvatos mozdulatokkal a masszába. Az őzgerinc formát sütőpapírral kibélelem és az egyikbe beleöntöm a tészta egyik felét ,a másik félhez pedig kakaóport keverek. Megsütöm mind a két tésztát és a gerincek mentén felszeletelem. Amíg hűl a tészta, megfőzöm a pudingokat a leírás szerint és belekeverem a kihűlt pudingokba a margarint. Ezután megkenek egy kakaós tészta szeletet a vanília pudinggal, egy fehér tésztaszeletet pedig a puncs ízűvel. Ezeket szépen össze ragasztgatom és ha elfogy leöntöm az tortabevonóval. Hűtőbe teszem kb. 1 órára és azután felszeletelem.