Méteres torta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25dkg liszt
- 25dkg porcukor
- 3/4 csomag sütőpor
- 1dl étolaj
- 1dl langyos víz
Krém:
- 1l tej
- 1cs vaníliás pudingpor + 3ek cukor
- 1cs puncs ízű pudingpor + 3ek cukor
- 20 dkg margarin
Tetejére:
- 2 tábla tortabevonó
- 10dkg margarin
Elkészítése:
A 4 tojássárgát habosra kikeverem a porcukorral. Amint szép habbá alakul, hozzáadom az 1 dl olajat és az 1 dl langyos vitet. Egy pár percig géppel kevergetem, hogy összeálljon. Azután hozzá adom a lisztet (amibe belekevertem a sütőport) és fakanállal kikeverem. Nem kell megijedni, ha kissé keménynek tűnik a tészta az úgy jó! Aztán kiverem a tojásfehérjét kb 1ek cukorral és belekeverem óvatos mozdulatokkal a masszába. Az őzgerinc formát sütőpapírral kibélelem és az egyikbe beleöntöm a tészta egyik felét ,a másik félhez pedig kakaóport keverek. Megsütöm mind a két tésztát és a gerincek mentén felszeletelem. Amíg hűl a tészta, megfőzöm a pudingokat a leírás szerint és belekeverem a kihűlt pudingokba a margarint. Ezután megkenek egy kakaós tészta szeletet a vanília pudinggal, egy fehér tésztaszeletet pedig a puncs ízűvel. Ezeket szépen össze ragasztgatom és ha elfogy leöntöm az tortabevonóval. Hűtőbe teszem kb. 1 órára és azután felszeletelem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »