Meggyes-csokis torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 21 dkg kristálycukor
- 24 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 500 g mascarpone
- 500 ml habtejszín
- 1 üveg meggybefőtt
- ízlés szerint cukor
- 1 cs csoki ízű pudingpor
- 3 cs habfixáló
Díszítés:
- meggy
- reszelt csokoládé
Elkészítése:
A tojás sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. Csipet sót rakunk a fehérjébe és kemény habbá verjük. Amikor jó, akkor beleszitáljuk óvatosan a porcukrot, miközben tovább verjük a habverővel. Amikor ezzel készen vagyunk, még verjük kicsit a habot, míg ki nem fényesedik. Folytassuk tovább a habverést és egyesével keverjük el benne a tojások sárgáit.
Amikor ezzel elkészülünk, hagyjuk abba a habverést és kezdjük el kis adagokban óvatosan beleforgatni az átszitált, sütőporos lisztet (Én ezt a robotgép leglassabb fokozatával csináltam, nem kézzel!). Sütőpapírral bélelt, 24 cm-es formában, szinte a legkisebb lángon tűpróbáig sütjük. Ez kb 50 perc
A meggyet leszűröm, a levét kiegészítjük vízzel, hogy 3 dl legyen, de lehet gyümölcslével is készíteni, majd a pudingot felfőzzük benne, közben ízlés adunk hozzá cukrot.
Ha kihűlt, először a mascarponéval összekeverjük, majd kevés felvert tejszínnel lazítjuk a krémet (a tejszínt felverjük a habfixálóval és ízlés szerinti mennyiségű cukorral), majd beleforgatjuk az egészet a csokis krémhez.
A piskóta betöltésére én a tortaformát használom, sokkal egyszerűbb és gyorsabb is. A meggyet a lapok közé, a krémre rakosgatjuk, így nem lágyul vissza a krém. A maradék krémmel körbekenjük a torta tetejét és az oldalát, majd ízlés szerint díszítjük meggyszemekkel és reszelt csokival.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

