Meggyes-csokis torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 21 dkg kristálycukor
- 24 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 500 g mascarpone
- 500 ml habtejszín
- 1 üveg meggybefőtt
- ízlés szerint cukor
- 1 cs csoki ízű pudingpor
- 3 cs habfixáló
Díszítés:
- meggy
- reszelt csokoládé
Elkészítése:
A tojás sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. Csipet sót rakunk a fehérjébe és kemény habbá verjük. Amikor jó, akkor beleszitáljuk óvatosan a porcukrot, miközben tovább verjük a habverővel. Amikor ezzel készen vagyunk, még verjük kicsit a habot, míg ki nem fényesedik. Folytassuk tovább a habverést és egyesével keverjük el benne a tojások sárgáit.
Amikor ezzel elkészülünk, hagyjuk abba a habverést és kezdjük el kis adagokban óvatosan beleforgatni az átszitált, sütőporos lisztet (Én ezt a robotgép leglassabb fokozatával csináltam, nem kézzel!). Sütőpapírral bélelt, 24 cm-es formában, szinte a legkisebb lángon tűpróbáig sütjük. Ez kb 50 perc
A meggyet leszűröm, a levét kiegészítjük vízzel, hogy 3 dl legyen, de lehet gyümölcslével is készíteni, majd a pudingot felfőzzük benne, közben ízlés adunk hozzá cukrot.
Ha kihűlt, először a mascarponéval összekeverjük, majd kevés felvert tejszínnel lazítjuk a krémet (a tejszínt felverjük a habfixálóval és ízlés szerinti mennyiségű cukorral), majd beleforgatjuk az egészet a csokis krémhez.
A piskóta betöltésére én a tortaformát használom, sokkal egyszerűbb és gyorsabb is. A meggyet a lapok közé, a krémre rakosgatjuk, így nem lágyul vissza a krém. A maradék krémmel körbekenjük a torta tetejét és az oldalát, majd ízlés szerint díszítjük meggyszemekkel és reszelt csokival.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »