Meggyes-csokis torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 21 dkg kristálycukor
- 24 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 500 g mascarpone
- 500 ml habtejszín
- 1 üveg meggybefőtt
- ízlés szerint cukor
- 1 cs csoki ízű pudingpor
- 3 cs habfixáló
Díszítés:
- meggy
- reszelt csokoládé
Elkészítése:
A tojás sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. Csipet sót rakunk a fehérjébe és kemény habbá verjük. Amikor jó, akkor beleszitáljuk óvatosan a porcukrot, miközben tovább verjük a habverővel. Amikor ezzel készen vagyunk, még verjük kicsit a habot, míg ki nem fényesedik. Folytassuk tovább a habverést és egyesével keverjük el benne a tojások sárgáit.
Amikor ezzel elkészülünk, hagyjuk abba a habverést és kezdjük el kis adagokban óvatosan beleforgatni az átszitált, sütőporos lisztet (Én ezt a robotgép leglassabb fokozatával csináltam, nem kézzel!). Sütőpapírral bélelt, 24 cm-es formában, szinte a legkisebb lángon tűpróbáig sütjük. Ez kb 50 perc
A meggyet leszűröm, a levét kiegészítjük vízzel, hogy 3 dl legyen, de lehet gyümölcslével is készíteni, majd a pudingot felfőzzük benne, közben ízlés adunk hozzá cukrot.
Ha kihűlt, először a mascarponéval összekeverjük, majd kevés felvert tejszínnel lazítjuk a krémet (a tejszínt felverjük a habfixálóval és ízlés szerinti mennyiségű cukorral), majd beleforgatjuk az egészet a csokis krémhez.
A piskóta betöltésére én a tortaformát használom, sokkal egyszerűbb és gyorsabb is. A meggyet a lapok közé, a krémre rakosgatjuk, így nem lágyul vissza a krém. A maradék krémmel körbekenjük a torta tetejét és az oldalát, majd ízlés szerint díszítjük meggyszemekkel és reszelt csokival.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »