Meggyes-csokis torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 21 dkg kristálycukor
- 24 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 500 g mascarpone
- 500 ml habtejszín
- 1 üveg meggybefőtt
- ízlés szerint cukor
- 1 cs csoki ízű pudingpor
- 3 cs habfixáló
Díszítés:
- meggy
- reszelt csokoládé
Elkészítése:
A tojás sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. Csipet sót rakunk a fehérjébe és kemény habbá verjük. Amikor jó, akkor beleszitáljuk óvatosan a porcukrot, miközben tovább verjük a habverővel. Amikor ezzel készen vagyunk, még verjük kicsit a habot, míg ki nem fényesedik. Folytassuk tovább a habverést és egyesével keverjük el benne a tojások sárgáit.
Amikor ezzel elkészülünk, hagyjuk abba a habverést és kezdjük el kis adagokban óvatosan beleforgatni az átszitált, sütőporos lisztet (Én ezt a robotgép leglassabb fokozatával csináltam, nem kézzel!). Sütőpapírral bélelt, 24 cm-es formában, szinte a legkisebb lángon tűpróbáig sütjük. Ez kb 50 perc
A meggyet leszűröm, a levét kiegészítjük vízzel, hogy 3 dl legyen, de lehet gyümölcslével is készíteni, majd a pudingot felfőzzük benne, közben ízlés adunk hozzá cukrot.
Ha kihűlt, először a mascarponéval összekeverjük, majd kevés felvert tejszínnel lazítjuk a krémet (a tejszínt felverjük a habfixálóval és ízlés szerinti mennyiségű cukorral), majd beleforgatjuk az egészet a csokis krémhez.
A piskóta betöltésére én a tortaformát használom, sokkal egyszerűbb és gyorsabb is. A meggyet a lapok közé, a krémre rakosgatjuk, így nem lágyul vissza a krém. A maradék krémmel körbekenjük a torta tetejét és az oldalát, majd ízlés szerint díszítjük meggyszemekkel és reszelt csokival.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »