Meggyes csokipuding torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A piskótához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g liszt
- 125 g cukor
- fél csomag sütőpor
- 3 ek víz
- csipet só
- vaj és liszt a tortaforma kikenéséhez
A pudinghoz:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 750 ml tej
- 2 ek cukor
A gyümölcsös zseléhez:
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 csomag piros lap zselatin (12 darabos)
Elkészítése:
Első lépésként leszűrjük a meggybefőttet, a levét félretesszük. A meggyet hagyjuk egy szűrőben jól lecsöpögni.
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből egy csipet só hozzáadásával kemény habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, hozzáadjuk a vizet, majd az egészet alaposan összekeverjük.
A masszába beleforgatjuk a tojásfehérje habot, majd vajazott, lisztezett, 22 cm-es tortaformába simítjuk.
180 fokon kb 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd kihűtjük.
A pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd időnként megkeverve kihűtjük.
Amikor minden kellően kihűlt, a pudingot rásimítjuk a piskótára és megszórjuk a meggyel. Én itt kb 1 órára a hűtőbe szoktam tenni, hogy megdermedjen a zselé ráöntése előtt.
A zseléhez hideg vízbe áztatjuk a lap zselatint (az enyémet 5 percig kellett), felforraljuk a meggy levet. A kinyomkodott zselatint a lébe tesszük, kihűtjük (de még folyós legyen). Ráöntjük a csoki puding tetejére és hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed. Pár óra múlva fogyaszthatjuk.
A meggyes csokipuding torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 5 g