Málnás torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg kristálycukor
- 6 dkg finomliszt
- 2 dkg kakaópor
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek cukor
- 250 g málna
- 1,5 dkg zselatin
- 2 dl habtejszín
Díszítés:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- marcipán
- zselés ételfesték
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra és sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm-es tortaformát (az oldalát nem szoktam, elég az alja.) A tojásfehérjéket félig felverjük robotgéppel, majd hozzácsorgatjuk a cukrot és kemény fényes habbá verjük. A lisztet átszitáljuk a kakaóporral és fakanál segítségével gyors mozdulatokkal belekeverjük a felvert fehérjébe. Ne kevergessük túl sokáig, mert összeesik a hab. Körülbelül 45-50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy kész van-e már, de az első 30 percben ne nyitogassuk a sütőajtót. Ha kész kivesszük és félrerakjuk hűlni.
A mascarponét kivesszük a hűtőből, hogy ne legyen olyan hideg.
A zselatint egy lábasba tesszük és 1 dl langyos vízzel felöntjük. Megvárjuk amíg néhány perc alatt megduzzad, majd lassú tűzön éppen csak megolvasztjuk a zselatint, utána félretesszük hűlni.
Közben a málnát egy másik lábosban a cukorral és a vaníliás cukorral feltesszük főni. Ha már teljesen összeesett, akkor két választásunk van: vagy átpasszírozzuk és így kiszűrjük belőle a magokat vagy így magosan használjuk fel. Így is, úgy is finom!
Egy harmadik edényben kemény habbá verjük a tejszínhabot. A krém összeállításánál fontos a sorrend: a málnás pépbe lassan belecsorgatjuk a kihűlt, de még folyékony zselatint és jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű mascarpone-t és végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.
A piskótát három részre vágjuk és megtöltjük a málnás krémmel. Érdemes visszatenni rá a tortakarimát töltéskor, hogy ne folyjon ki a krém. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral habosra keverjük, majd bevonjuk vele vékonyan a tortát. Ez lesz a “ragasztó” a torta és a marcipán között. Ezután mindenki kedvére díszítgetheti marcipánnal a tortáját. :)
Tipp:
A díszítést nem számoltam bele az elkészítési időbe!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »