Málnás torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg kristálycukor
- 6 dkg finomliszt
- 2 dkg kakaópor
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek cukor
- 250 g málna
- 1,5 dkg zselatin
- 2 dl habtejszín
Díszítés:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- marcipán
- zselés ételfesték
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra és sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm-es tortaformát (az oldalát nem szoktam, elég az alja.) A tojásfehérjéket félig felverjük robotgéppel, majd hozzácsorgatjuk a cukrot és kemény fényes habbá verjük. A lisztet átszitáljuk a kakaóporral és fakanál segítségével gyors mozdulatokkal belekeverjük a felvert fehérjébe. Ne kevergessük túl sokáig, mert összeesik a hab. Körülbelül 45-50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy kész van-e már, de az első 30 percben ne nyitogassuk a sütőajtót. Ha kész kivesszük és félrerakjuk hűlni.
A mascarponét kivesszük a hűtőből, hogy ne legyen olyan hideg.
A zselatint egy lábasba tesszük és 1 dl langyos vízzel felöntjük. Megvárjuk amíg néhány perc alatt megduzzad, majd lassú tűzön éppen csak megolvasztjuk a zselatint, utána félretesszük hűlni.
Közben a málnát egy másik lábosban a cukorral és a vaníliás cukorral feltesszük főni. Ha már teljesen összeesett, akkor két választásunk van: vagy átpasszírozzuk és így kiszűrjük belőle a magokat vagy így magosan használjuk fel. Így is, úgy is finom!
Egy harmadik edényben kemény habbá verjük a tejszínhabot. A krém összeállításánál fontos a sorrend: a málnás pépbe lassan belecsorgatjuk a kihűlt, de még folyékony zselatint és jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű mascarpone-t és végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.
A piskótát három részre vágjuk és megtöltjük a málnás krémmel. Érdemes visszatenni rá a tortakarimát töltéskor, hogy ne folyjon ki a krém. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral habosra keverjük, majd bevonjuk vele vékonyan a tortát. Ez lesz a “ragasztó” a torta és a marcipán között. Ezután mindenki kedvére díszítgetheti marcipánnal a tortáját. :)
Tipp:
A díszítést nem számoltam bele az elkészítési időbe!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »