Málnakrémes spiráltortácska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
2 kisebb tortához:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12,5 dkg porcukor
- 12,5 dkg liszt
- 1 tk vaníliaaroma
- 2 ek forró víz
- 3 dkg olvasztott vaj
Krém:
- 50 dkg mascarpone
- 1 citrom leve és reszelt héja
- porcukor (ízlés szerint)
- 2 cs vaníliás cukor
- néhány kanál málnadzsem a piskóta lekenéséhez
Elkészítése:
Tegyük bele egy keverőtálba a porcukrot és a négy egész tojást, majd robotgéppel keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett adjuk hozzá a vaníliaaromát, a forró vizet, majd az olvasztott vajat is (ekkor kicsit összeesik, de nem kell megijedni, mert sütés közben, szépen feljön majd a piskótánk). Ezután szitáljuk a hozzá a lisztet, majd fakanállal óvatosan keverjük össze.
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük rá a masszát, majd egyenletesen simítsuk el. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 12-15 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk a tésztát teljesen kihűlni.
Amikor a tészta teljesen kihűlt, húzzuk le róla a sütőpapírt, majd hosszában vágjuk két egyenlő részre.
A mascarponét keverjük jó habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citrom levével és reszelt héjával.
A kétfelé vágott piskótalapokat először kenjük meg vékonyan a málnadzsemmel (ízlés szerint bármilyen lekvárral megkenhetjük). Ezután kenjük rá a dzsem tetejére a kb fele mennyiségű mascarponekrémet, majd kezdjük el feltekerni az egyik megkent piskótalapot. Ezután illesszük hozzá a másik megkent lapot és óvatosan tekerjük tovább.
Ekkor egy magas spirált kapunk, melyet éles késsel óvatosan vágjunk félbe.
Végül a maradék krémmel kenjük meg a tortácskák külső felét is, majd helyezzük tálcára és kb egy óra hosszára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből és ízlés szerint szeletelve kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »