Málna torta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek. cukor
- 6 ek. liszt
Krémhez:
- 5 dl habtejszín
- 3-4 ek. málnalekvár
- kb. 8 dkg málna(fagyasztott is jó)
Elkészítése:
Tésztához a tojás fehérjét a cukorral habbá verjük. A tojás sárgához a fehérje 1/4-ét beletesszük, óvatosan elkeverjük, majd a többit is belerakjuk, végül a lisztet. Tortaformát olajjal vékonyan vagy margarinnal kikenjük és kilisztezzük. Előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük.
Krém:
Az előre behűtött habtejszínt felverjük.
A lekvárt kikeverjük a porcukorral. Tejszín 2/3-át összekeverjük a lekvárral. A maradékból körbekenjük és kidíszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »