Málna torta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek. cukor
- 6 ek. liszt
Krémhez:
- 5 dl habtejszín
- 3-4 ek. málnalekvár
- kb. 8 dkg málna(fagyasztott is jó)
Elkészítése:
Tésztához a tojás fehérjét a cukorral habbá verjük. A tojás sárgához a fehérje 1/4-ét beletesszük, óvatosan elkeverjük, majd a többit is belerakjuk, végül a lisztet. Tortaformát olajjal vékonyan vagy margarinnal kikenjük és kilisztezzük. Előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük.
Krém:
Az előre behűtött habtejszínt felverjük.
A lekvárt kikeverjük a porcukorral. Tejszín 2/3-át összekeverjük a lekvárral. A maradékból körbekenjük és kidíszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »