Málna torta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek. cukor
- 6 ek. liszt
Krémhez:
- 5 dl habtejszín
- 3-4 ek. málnalekvár
- kb. 8 dkg málna(fagyasztott is jó)
Elkészítése:
Tésztához a tojás fehérjét a cukorral habbá verjük. A tojás sárgához a fehérje 1/4-ét beletesszük, óvatosan elkeverjük, majd a többit is belerakjuk, végül a lisztet. Tortaformát olajjal vékonyan vagy margarinnal kikenjük és kilisztezzük. Előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük.
Krém:
Az előre behűtött habtejszínt felverjük.
A lekvárt kikeverjük a porcukorral. Tejszín 2/3-át összekeverjük a lekvárral. A maradékból körbekenjük és kidíszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »