Málna torta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek. cukor
- 6 ek. liszt
Krémhez:
- 5 dl habtejszín
- 3-4 ek. málnalekvár
- kb. 8 dkg málna(fagyasztott is jó)
Elkészítése:
Tésztához a tojás fehérjét a cukorral habbá verjük. A tojás sárgához a fehérje 1/4-ét beletesszük, óvatosan elkeverjük, majd a többit is belerakjuk, végül a lisztet. Tortaformát olajjal vékonyan vagy margarinnal kikenjük és kilisztezzük. Előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük.
Krém:
Az előre behűtött habtejszínt felverjük.
A lekvárt kikeverjük a porcukorral. Tejszín 2/3-át összekeverjük a lekvárral. A maradékból körbekenjük és kidíszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »