Málna torta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek. cukor
- 6 ek. liszt
Krémhez:
- 5 dl habtejszín
- 3-4 ek. málnalekvár
- kb. 8 dkg málna(fagyasztott is jó)
Elkészítése:
Tésztához a tojás fehérjét a cukorral habbá verjük. A tojás sárgához a fehérje 1/4-ét beletesszük, óvatosan elkeverjük, majd a többit is belerakjuk, végül a lisztet. Tortaformát olajjal vékonyan vagy margarinnal kikenjük és kilisztezzük. Előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük.
Krém:
Az előre behűtött habtejszínt felverjük.
A lekvárt kikeverjük a porcukorral. Tejszín 2/3-át összekeverjük a lekvárral. A maradékból körbekenjük és kidíszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

