Madártej torta recept
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a habhoz forgatjuk lazán. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt két lapba vágjuk.
A krémhez a tojássárgákat kikeverjük a vaníliás cukorral, liszttel és kevés tejjel csomómentesre, majd a többi tejet hozzáadjuk és sűrű krémmé főzzük. Ha langyosra hűlt hozzáadjuk a margarint, porcukrot és alaposan kihabosítjuk a krémet.
A lapokat megtöltjük a krémmel, majd a keményre vert habtejszínnel és olvasztott csokival díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


