Kókusztorta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- citromhéj
Krém:
- 2 dl tej
- 1 evőkanál liszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál lekvár,
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a porcukrot és 5 evőkanál vizet. Majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, és tovább verjük a habverővel. A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel, belereszeljük a fél citrom héját, majd könnyedén a habba forgatjuk. Vajazott, lisztezett tortaformában sütjük, lassú tűznél. Csak ha kihűlt, borítjuk ki a formából, lapjában kettévágjuk, és megtöltjük.
Krém: a tejben lisztet sűrűre főzzük. Levéve a tűzről, beletesszük a porcukrot, a vajat, a lekvárt és a kókuszreszeléket, amit előzőleg megdaráltunk a mákdarálón. Addig keverjük, míg sima sűrű masszát nem kapunk. A torta tetejét is megkenjük, majd kókuszreszelékkel meghintjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

