Kókusztorta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- citromhéj
Krém:
- 2 dl tej
- 1 evőkanál liszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál lekvár,
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a porcukrot és 5 evőkanál vizet. Majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, és tovább verjük a habverővel. A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel, belereszeljük a fél citrom héját, majd könnyedén a habba forgatjuk. Vajazott, lisztezett tortaformában sütjük, lassú tűznél. Csak ha kihűlt, borítjuk ki a formából, lapjában kettévágjuk, és megtöltjük.
Krém: a tejben lisztet sűrűre főzzük. Levéve a tűzről, beletesszük a porcukrot, a vajat, a lekvárt és a kókuszreszeléket, amit előzőleg megdaráltunk a mákdarálón. Addig keverjük, míg sima sűrű masszát nem kapunk. A torta tetejét is megkenjük, majd kókuszreszelékkel meghintjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

