Kókusztorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- citromhéj
Krém:
- 2 dl tej
- 1 evőkanál liszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál lekvár,
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a porcukrot és 5 evőkanál vizet. Majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, és tovább verjük a habverővel. A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel, belereszeljük a fél citrom héját, majd könnyedén a habba forgatjuk. Vajazott, lisztezett tortaformában sütjük, lassú tűznél. Csak ha kihűlt, borítjuk ki a formából, lapjában kettévágjuk, és megtöltjük.
Krém: a tejben lisztet sűrűre főzzük. Levéve a tűzről, beletesszük a porcukrot, a vajat, a lekvárt és a kókuszreszeléket, amit előzőleg megdaráltunk a mákdarálón. Addig keverjük, míg sima sűrű masszát nem kapunk. A torta tetejét is megkenjük, majd kókuszreszelékkel meghintjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »