KitKat torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:( 18 cm-es tortaformához)
A piskótához:
- 150 g cukor, és 60 g cukor a FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérjéhez
- 263 g liszt (ebből 3 evőkanál lisztet kell cukrozatlan kakaóporra cserélni, ha kakaós piskótát szeretnénk)
- 1,15 dl tej
- 1,15 dl olaj
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3/4 sütőpor
A krémhez:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 200 g cukor
- 2 zacskó vaníliás cukor (helyette nekem egy kis vanília aroma ment bele)
- 230 g vaj
- 250 g jó minőségű étcsokoládé (Lidl-ben min 60%-os)
- 40 g cukrozatlan kakaópor
A tetejére:
- 9 zacskó KikKat
- 2 zacskó mogyoróval teli színes cukordrazsé (Lidl)
Elkészítése:
A sütőt előmelegítettem 175 fokra. A 18 cm-es tortaformát kibéleltem sütőpapírral, az oldalát is úgy, hogy a sütőpapír magasabb legyen, mint a tortaforma széle. Ez azért fontos, hogy legalább olyan magas legyen a torta, mint a KitKat csoki szelet.
A lisztet, a kakaóport, a sütőport elkevertem egy kis edényben. A tojásokat kettéválasztottam, majd a fehérjét a 60 gramm cukorral habosra vertem. A sárgájákat pedig a 150 gramm cukorral habosra vertem, majd hozzákevertem a tejet és az olajat is. Hozzáadtam a lisztes keveréket, még mindig habverővel, majd utána kanállal óvatosan összeforgattam, és máris mehetett a formába. 50 percig sütöttem, fontos, hogy a közepe is jól megsüljön. Tűpróba mindenképpen szükséges a végén.
Amikor megsült a piskóta, kivettem a formából és fejre állítottam, hogy a tetején a pukli visszamenjen. Persze annyira nem ment vissza, úgyhogy inkább levágtam és megettem.
Amíg sül a tészta, addig van idő elkészíteni a krémet. A tojásokat a cukorral addig hevítettem egy edényben, amíg a cukor elolvadt, majd ment a tálas robotgépbe, és az kevergette nekem amíg habos nem lett. Közben a csokoládét vízgőz felett felolvasztottam, hozzáadtam a kakaóport is és a vaníliaaromát is. Amikor már habos lett a tojásos keverék, akkor hozzákockáztam a vajat, nem baj, ha nem olvad el azonnal (mondjuk nekem nem volt hűtőből kivett, mert kint maradt az asztalon és így azonnal elkeverte a gép). Utána a langyos csokoládét is hozzácsurgattam és még jól elkeverte a robotgép.
Közben megsült a piskóta. Meg kell várni, amíg teljesen kihűl, aztán felszeleteljük. Nagyon-nagyon szép lett a belseje és könnyű volt vele dolgozni. A krémmel jól megkentem a szinteket. Olyan magasra csináltam, hogy pont legyen még egy kis perem a cukorkáknak. Bekentem az egész tortát a krémmel.
Óvatosan kibontottam a KitKat csokikat, előtte hűtőben voltak kicsit, hogy ne olvadjanak meg a kezemben. Kettesével törtem szét a csokikat. Majd a torta oldalára “ragasztottam” őket. A csokikrém azonnal odavonzotta őket. Majd egy szalaggal átkötöttem, hogy megtartsa. Aztán a cukorkákkal megszórtam és mehetett is a hűtőbe.