Kirsch torta másképp recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 2 ek víz
- fél csomag sütőpor
Töltelék:
- 1 csomag főzés nélküli vaníliás puding
- 1 csomag főzés nélküli csokis puding
- 350 ml tej
- 400-500 ml tejszínhab
- sütésálló lekvár
- 1 cs zselatin
Díszítés:
- tejszínhab
- babapiskóta
- vegyes gyümölcs
Elkészítése:
Megsütjük a piskótát az alapanyagok összekeverése után. A szokásos módon megsütjük, és ha kihűlt három lapba vágjuk. A csokis pudingot 200 ml tejjel, a vaníliásat 150 ml tejjel turmixoljuk össze (a csokis keményebb) felverjük a tejszínhabot is. A zselatint a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt belekeverjük a felvert tejszínhabba. Kettévesszük a tejszínhabot, majd belekeverjük a pudingokba. Ha díszítésre is kell akkor veszünk ki egy kicsit belőle. Negyed órát állni hagyjuk a hűtőben, majd készítünk elő 3 habzsákot, ha nincs jó a zacskó is. Beletöltjük külön-külön a csokis, vaníliás pudingot és a lekvárt amit előtte szétnyomkodunk. Csiga alakba kívülről befelé kezdjük a tortalapra nyomni, először a vaníliásat, majd a csokisat és a lekvárt, így folytatjuk még el nem érünk a belsejébe. Ezután a tetejére helyezzük a második lapot és ugyan így töltjük meg csak más sorrendben, hogy ne kerüljön ugyan az az ízű krém egymás alá. Ha
megvan rárakjuk a tetejére a harmadik lapot is. A megmaradt csokis és vaníliás krémeket összekeverjük, ezt a krémet kenjük a tetejére és az oldalára. Széleit babapiskótával körberakjuk, tetejét tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítjük.
Sztori: Anyukám szokta készíteni ezt a tortát. De most úgy gondoltam megpróbálom én is. kicsit felturbózva. Isteni finom és látványos.