Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kirsch torta másképp recept

Kirsch torta másképp
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 ek liszt
    • 2 ek víz
    • fél csomag sütőpor

    Töltelék:

    • 1 csomag főzés nélküli vaníliás puding
    • 1 csomag főzés nélküli csokis puding
    • 350 ml tej
    • 400-500 ml tejszínhab
    • sütésálló lekvár
    • 1 cs zselatin

    Díszítés:

    • tejszínhab
    • babapiskóta
    • vegyes gyümölcs

    Elkészítése:
    Megsütjük a piskótát az alapanyagok összekeverése után. A szokásos módon megsütjük, és ha kihűlt három lapba vágjuk. A csokis pudingot 200 ml tejjel, a vaníliásat 150 ml tejjel turmixoljuk össze (a csokis keményebb) felverjük a tejszínhabot is. A zselatint a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt belekeverjük a felvert tejszínhabba. Kettévesszük a tejszínhabot, majd belekeverjük a pudingokba. Ha díszítésre is kell akkor veszünk ki egy kicsit belőle. Negyed órát állni hagyjuk a hűtőben, majd készítünk elő 3 habzsákot, ha nincs jó a zacskó is. Beletöltjük külön-külön a csokis, vaníliás pudingot és a lekvárt amit előtte szétnyomkodunk. Csiga alakba kívülről befelé kezdjük a tortalapra nyomni, először a vaníliásat, majd a csokisat és a lekvárt, így folytatjuk még el nem érünk a belsejébe. Ezután a tetejére helyezzük a második lapot és ugyan így töltjük meg csak más sorrendben, hogy ne kerüljön ugyan az az ízű krém egymás alá. Ha
    megvan rárakjuk a tetejére a harmadik lapot is. A megmaradt csokis és vaníliás krémeket összekeverjük, ezt a krémet kenjük a tetejére és az oldalára. Széleit babapiskótával körberakjuk, tetejét tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítjük.

    Sztori: Anyukám szokta készíteni ezt a tortát. De most úgy gondoltam megpróbálom én is. kicsit felturbózva. Isteni finom és látványos.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá