Kinder Bueno torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 6 evőkanál cukor
- 1 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1/2 csomag sütőpor
- 15 dkg pörkölt, durvára vágott mogyoró
A krémhez:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 dkg cukor
- 7 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg csokoládé
- 25 dkg margarin
- mogyorókrém
- háztartási keksz
- tej a mártogatáshoz
A bevonathoz:
- 4 dl habtejszín
- díszítéshez 1/2 tábla csokoládé
Elkészítése:
A tésztához a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot és a többi alapanyagot – a mogyoró kivételével. Egy kerek, kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a habot, erre szórjuk a mogyorót. 1 órán át 150 fokos sütőben szárítjuk.
Mikor kész, hagyjuk hűlni, majd tálcára csúsztatjuk, a diós rész marad felül. A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel jó vastagon.
A krémhez a tejből, a tojássárgájából, a cukorból és a pudingporból krémet főzünk, elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét, kihűtjük. A margarint szintén elfelezzük, és külön-külön elkeverjük a sárga és a csokis krémmel.
A mogyorókrémmel megkent tésztára kenjük a sárga krémet, beborítjuk tejbe mártogatott háztartási kekszekkel, majd erre jön a csokis krém. Tejszínhabbal vonjuk be.
A díszítéshez én megolvasztottam a fél tábla csokit, és formákat nyomtam belőle kilyukasztott zacskóval. Amikor megdermedt, kidíszítettem vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »