Kefires epertorta recept

Hozzávalók:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg kristálycukor
- 10 ek víz
- 10 dkg darált dióbél
- 15 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
Töltelékhez:
- 30 dkg eper
- 4 dl kefir
- 4 dl tejszín
- 20 dkg porcukor
- 2,5 dkg étkezési zselatin
Elkészítése:
A tojások sárgáját a porcukorral és a vízzel alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a diót, lisztet és a sütőport, majd végül a tojások keményre vert habját. Előmelegített sütőben, zsírozott tepsiben tűpróbáig sütjük. Az epret a porcukorral és a kefirrel alaposan összeturmixoljuk. A tejszínhabot felverjük, és 3/4-ét hozzáadjuk az epres-kefires masszához és alaposan összekeverjük. 3 ek vízzel felfőzzük a zselatint és megvárjuk míg kihűl. Ha kihűlt hozzáadjuk az epres krémhez. A tortalapot kettévágjuk és megtöltjük a töltelékkel. A maradék krémmel bevonjuk az oldalát és a tetejét. 2-3 órára hűtőbe tesszük. A maradék tejszínhez piros ételszínezőt adunk és habnyomó segítségével virág formákkal díszítjük. A virágok szárai kivi csíkok.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »