Kefires epertorta recept
Hozzávalók:
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg kristálycukor
- 10 ek víz
- 10 dkg darált dióbél
- 15 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
Töltelékhez:
- 30 dkg eper
- 4 dl kefir
- 4 dl tejszín
- 20 dkg porcukor
- 2,5 dkg étkezési zselatin
Elkészítése:
A tojások sárgáját a porcukorral és a vízzel alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a diót, lisztet és a sütőport, majd végül a tojások keményre vert habját. Előmelegített sütőben, zsírozott tepsiben tűpróbáig sütjük. Az epret a porcukorral és a kefirrel alaposan összeturmixoljuk. A tejszínhabot felverjük, és 3/4-ét hozzáadjuk az epres-kefires masszához és alaposan összekeverjük. 3 ek vízzel felfőzzük a zselatint és megvárjuk míg kihűl. Ha kihűlt hozzáadjuk az epres krémhez. A tortalapot kettévágjuk és megtöltjük a töltelékkel. A maradék krémmel bevonjuk az oldalát és a tetejét. 2-3 órára hűtőbe tesszük. A maradék tejszínhez piros ételszínezőt adunk és habnyomó segítségével virág formákkal díszítjük. A virágok szárai kivi csíkok.