Kefir torta recept
Hozzávalók:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek liszt
- 4 ek cukor
- fél csomag sütőpor
- 3 kisdoboz kefir
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- 3 csomag tejszínhabpor
- 3 dl tej
- 1 csomag habfixáló
- 2,5 dl tej
- 1 csomag étkezési zselatin
- gyümölcs ízlés szerint
- gyümölcs kocsonya, vagy tortazselé a tetejére
Elkészítése:
26 cm-es torta formában sütjük a piskótát!
A 4 tojásból piskótát sütünk. A tojás fehérjét felverjük kemény habbá, a sárgáját a cukorral a liszttel,sütőporral, elkeverjük majd kézzel hozzá keverjük a fehérje habot. Megsütjük.
Ha a piskóta kihűlt elkészítjük a krémet.
A 15 dkg porcukrot a 3 kefirt és a citrom levét elkeverjük, majd a 3 tejszínhabport 3 dl tejjel és a habfixálóval elkeverjük. A 2,5 dl tejet elkeverjük a zselatinnal és felforraljuk.
Ha a zselatin kihűlt akkor a kefires tejszínhabos krémmel összekeverjük,gyümölcs darabokat keverhetünk bele( én barack befőttet szoktam össze kockázni).
Majd a piskóta tetejére öntjük,ha megdermedt gyümölccsel díszítjük, majd gyümölcs kocsonyát öntünk rá.
Tipp:
Aki szereti a savanykás dolgot tehet bele bőven citromot, én van hogy 2-3 citrom levét is bele nyomom :), és ha édes szájú akkor cukor is mehet még hozzá :)