Karamell torta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
Krém:
- 300 g cukor
- 600 ml habtejszín
- 160 g fehér csoki
Elkészítése:
Ha lehet a piskótát egy nappal előbb készítsük el. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat a cukorral jól kihabosítjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A habhoz hozzáadjuk felváltva a sárgákat és a lisztet, majd fakanállal széles mozdulatokkal összedolgozzuk.
A masszát egy 24 cm-es, sütőpapírral bélelt formába simítjuk és előmelegített, 160 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel kb 30-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
Egy nagy (4-5 literes) edényben a cukrot kezdjük karamellizálni, közben a tejszínt forraljuk fel. Mikor a cukor szépen elolvadt, óvatosan állandó keveréssel, apránként adjuk hozzá a forró tejszínt. Fontos, hogy mindig csak keveset hozzáadva, mert könnyen kifuthat.
Ha az összes tejszínnel elkevertük, forraljuk egy pár percet és a közben darabokra tört csokit tegyük bele a tejszínes karamellbe. Ezzel már csak szépen keverjük el. Hűtsük ki, majd tegyük egy zárható tálba és egy éjszakát hűtőben pihentessük. Tejföl szerű állaga lesz.
Robotgép habverőjével kezdjük előbb lassan, majd gyorsabban verni, egészen a krém állag eléréséig. Láthatóan világosodni fog, és sűrűsödik. Ez a folyamat kb 10 percet vesz igénybe.
Ízlés szerint töltsük és díszítsük tortánkat.
Tipp:
A cukor mennyiségét lehet csökkenteni, bár nem lesz nagyon édes a krém. Keverhetünk bele tört, pirított mogyorót.
A karamell torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 17 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »