Kaland Torta recept

Hozzávalók:
Alaphoz:
- 200 g apróra zúzott graham keksz
- 50 g kristálycukor
- 114 g teavaj
Borkrémhez:
- 2 db nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 1,5 dl Kaland eper meggy Cuvé
- 5-6 evőkanál keményítő
- 18 dkg cukor
- tetejére eper és meggy
Elkészítése:
A darált kekszet cukrot és az olvasztott vajat összekeverjük, és belenyomkodjuk a tortaforma aljába. 10 perc alatt aranybarnára sütjük a sütőben, 180 fokon. Hagyjuk kihűlni.
A borkrémhez a tojások sárgáját 15 dkg cukorral, a keményítővel, a tejjel és a borral csomómentesre keverjük, és folytonosan kevergetve krémmé főzzük. A tojások fehérjét habbá verjük, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék cukrot. A felvert habot a még meleg főzött krémbe forgatjuk és langyosra hűtjük,
A kekszes alapot csatos tortaforma aljába tesszük és ráhalmozzuk a krémet és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve megrakjuk a tetejét váltakozva eperrel és meggyel, majd aszpikkal átkenjük, hogy szép fényes legyen. Friss gyümölccsel finom és mutatós, de ha az nincs nagyon finom mirelit gyümölccsel is, csak azt felhasználás előtt olvasszuk ki és a levét csepegtessük le!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »