Kaland Torta recept
Hozzávalók:
Alaphoz:
- 200 g apróra zúzott graham keksz
- 50 g kristálycukor
- 114 g teavaj
Borkrémhez:
- 2 db nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dl tej
- 1,5 dl Kaland eper meggy Cuvé
- 5-6 evőkanál keményítő
- 18 dkg cukor
- tetejére eper és meggy
Elkészítése:
A darált kekszet cukrot és az olvasztott vajat összekeverjük, és belenyomkodjuk a tortaforma aljába. 10 perc alatt aranybarnára sütjük a sütőben, 180 fokon. Hagyjuk kihűlni.
A borkrémhez a tojások sárgáját 15 dkg cukorral, a keményítővel, a tejjel és a borral csomómentesre keverjük, és folytonosan kevergetve krémmé főzzük. A tojások fehérjét habbá verjük, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék cukrot. A felvert habot a még meleg főzött krémbe forgatjuk és langyosra hűtjük,
A kekszes alapot csatos tortaforma aljába tesszük és ráhalmozzuk a krémet és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve megrakjuk a tetejét váltakozva eperrel és meggyel, majd aszpikkal átkenjük, hogy szép fényes legyen. Friss gyümölccsel finom és mutatós, de ha az nincs nagyon finom mirelit gyümölccsel is, csak azt felhasználás előtt olvasszuk ki és a levét csepegtessük le!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

