Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kaland Torta recept

Kaland Torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Alaphoz:

    • 200 g apróra zúzott graham keksz
    • 50 g kristálycukor
    • 114 g teavaj

    Borkrémhez:

    • 2 db nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • 1,5 dl Kaland eper meggy Cuvé
    • 5-6 evőkanál keményítő
    • 18 dkg cukor
    • tetejére eper és meggy

    Elkészítése:
    A darált kekszet cukrot és az olvasztott vajat összekeverjük, és belenyomkodjuk a tortaforma aljába. 10 perc alatt aranybarnára sütjük a sütőben, 180 fokon. Hagyjuk kihűlni.
    A borkrémhez a tojások sárgáját 15 dkg cukorral, a keményítővel, a tejjel és a borral csomómentesre keverjük, és folytonosan kevergetve krémmé főzzük. A tojások fehérjét habbá verjük, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék cukrot. A felvert habot a még meleg főzött krémbe forgatjuk és langyosra hűtjük,
    A kekszes alapot csatos tortaforma aljába tesszük és ráhalmozzuk a krémet és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve megrakjuk a tetejét váltakozva eperrel és meggyel, majd aszpikkal átkenjük, hogy szép fényes legyen. Friss gyümölccsel finom és mutatós, de ha az nincs nagyon finom mirelit gyümölccsel is, csak azt felhasználás előtt olvasszuk ki és a levét csepegtessük le!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá