Kaland torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Kekszes alaphoz:
- 200 g apróra zúzott graham keksz
- 50 g kristálycukor
- 114 g teavaj
Borkrémhez:
- 2 db nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dl tej
- 1,5 dl meggy bor
- 5-6 evőkanál keményítő
- 18 dkg cukor
Elkészítése:
A darált kekszet, cukrot és az olvasztott vajat összekeverjük, és belenyomkodjuk a tortaforma aljába. 10 perc alatt aranybarnára sütjük a sütőben, 180 fokon. Hagyjuk kihűlni.
A borkrémhez a tojások sárgáját 15 dkg cukorral, a keményítővel, a tejjel és a borral csomómentesre keverjük, és folytonosan kevergetve krémmé főzzük. A tojások fehérjét habbá verjük, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék cukrot. A felvert habot a még meleg főzött krémbe forgatjuk és langyosra hűtjük.
A kekszes alapot csatos tortaforma aljába tesszük és rá halmozzuk a krémet és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Hűtőből kivéve megrakjuk a tetejét váltakozva eperrel és meggyel, majd aszpikkal (zselével) átkenjük, hogy szép fénye legyen. Friss gyümölccsel finom és mutatós, de ha az nincs nagyon finom mirelit gyümölccsel is csak azt felhasználás előtt olvasszuk ki és a levét csepegtessük le.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

