Kakaós-meggyes torta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
Krém:
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 1 tábla étcsokoládé
- 1/2 l tej
- 0,5 l habtejszín
- 1 ek kakaópor
- 1 üveg meggybefőtt vagy 1/2 kilónyi magozott meggy
- kevéske tortadara
- 3-4 evőkanálnyi meggylekvár
Elkészítése:
A 6 tojás fehérjét robotgéppel kemény habbá verem. A cukrot a hab folyamatos verése közben kanalanként a habhoz adom. Jó fényesre verem a habot. Ezután a tojás sárgákat szintén egyesével hozzáadom. Még kb 5 percig géppel verem. Ezután kavarom hozzá a lisztet kanalanként. De ezt már nem géppel, hanem gézi habverővel csinálom, hogy ne törjem össze a habot. Előmelegített sütőben,tűpróbáig halvány rózsaszínre sütöm. Hagyom kihűlni és utána két lapba vágom.
Elkészítem a krémet. A pudingot előírás szerint megfőzöm. Még forrón beletördelem a csokit és jól elkeverem a pudingban. Hagyom kihűlni. A habtejszínt keményre verem. Kiveszek belőle kb 1-1,5 decit és jól elkeverem az evőkanálnyi kakaóporral. A többit a kihűlt krémhez keverem. A meggy 2/3-át is hozzáadom.
A kettévágott tortalap alsó lapját megkenem lekvárral, majd rákenem a kihűlt krém felét. Ráhelyezem a másik tortalapot,rákenem a maradék lekvárt,a maradék krém felét és a többi krémmel pedig körbe kenem a tortát. Szépen elsimítom, majd bevonom a félretett kakaós habtejszínnel. A tetejét meggyszemekkel és a tortadarával díszítem.