Joghurtos-tejszínes barack torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek víz
- 1 cs sütőpor
- 16 ek kanál cukor
- 16 ek kanál liszt
Krém:
- 3 db barack joghurt
- 1 barack befőtt
- 0,5 l tejszínhab
- 2 cs kicsi színtelen tortazselé
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A cukor felét kikeverjük a sárgákkal, a maradék cukorral felverjük keményre a fehérjéket. A habba óvatosan belekeverjük felváltva a sárgákat és beleszitáljuk a sütőporos lisztet. Óvatosan összeforgatjuk. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és megszórunk liszttel, belesimítjuk a masszát, majd 170 fokon tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a befőttet apróra összevágjuk, majd összekeverjük a joghurttal. A tejszínt felverjük keményre. Fél dl baracklében feloldjuk a zselatint és addig melegítjük, meg el nem olvad, de nem szabad forralni! A langyos zselatint hozzákeverjük a barackos joghurttal, majd hozzákeverem a tejszínhab felét. A megsült tésztát három részre vágjuk, megtöltjük a krémmel. Ízlés szerint díszítjük a maradék habbal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »