Joghurtos-tejszínes barack torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek víz
- 1 cs sütőpor
- 16 ek kanál cukor
- 16 ek kanál liszt
Krém:
- 3 db barack joghurt
- 1 barack befőtt
- 0,5 l tejszínhab
- 2 cs kicsi színtelen tortazselé
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A cukor felét kikeverjük a sárgákkal, a maradék cukorral felverjük keményre a fehérjéket. A habba óvatosan belekeverjük felváltva a sárgákat és beleszitáljuk a sütőporos lisztet. Óvatosan összeforgatjuk. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és megszórunk liszttel, belesimítjuk a masszát, majd 170 fokon tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a befőttet apróra összevágjuk, majd összekeverjük a joghurttal. A tejszínt felverjük keményre. Fél dl baracklében feloldjuk a zselatint és addig melegítjük, meg el nem olvad, de nem szabad forralni! A langyos zselatint hozzákeverjük a barackos joghurttal, majd hozzákeverem a tejszínhab felét. A megsült tésztát három részre vágjuk, megtöltjük a krémmel. Ízlés szerint díszítjük a maradék habbal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »