Hústorta recept

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk, de csak a tojássárgát tesszük bele, a fehérjét nem. Hűvös helyen legalább egy óráig pihentetjük, majd a kétharmad részét vékony lappá nyújtva, úgy bélelünk ki vele egy tortaformát, hogy kétujjnyi magas pereme is legyen. Amíg a tészta pihen, nyolc deka vajat a tojássárgájával meg a tejföllel habosra keverünk, és a főtt rizst, a megdarált marhahúst, a két deka vajban megpirított hagymát meg a fűszereket hozzáadjuk. Végül a két tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a húsmasszába keverjük. A tésztával bélelt formába töltjük, és a maradék, kerek lappá nyújtott tésztával befedjük. A tetejét villával megszurkáljuk, és a tésztából kimaradt tojásfehérjével megkenjük. A forró sütőben kb. 1 óráig sütjük, ezalatt a teteje is szépen megpirul. Gomba- vagy paradicsommártás illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »