Hústorta recept
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk, de csak a tojássárgát tesszük bele, a fehérjét nem. Hűvös helyen legalább egy óráig pihentetjük, majd a kétharmad részét vékony lappá nyújtva, úgy bélelünk ki vele egy tortaformát, hogy kétujjnyi magas pereme is legyen. Amíg a tészta pihen, nyolc deka vajat a tojássárgájával meg a tejföllel habosra keverünk, és a főtt rizst, a megdarált marhahúst, a két deka vajban megpirított hagymát meg a fűszereket hozzáadjuk. Végül a két tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a húsmasszába keverjük. A tésztával bélelt formába töltjük, és a maradék, kerek lappá nyújtott tésztával befedjük. A tetejét villával megszurkáljuk, és a tésztából kimaradt tojásfehérjével megkenjük. A forró sütőben kb. 1 óráig sütjük, ezalatt a teteje is szépen megpirul. Gomba- vagy paradicsommártás illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

