Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hústorta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 20 dkg finomliszt
    • 10 dkg  margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál tejföl

    A töltelékhez:

    • 50 dkg főtt marhahús
    • 5 dkg főtt rizs
    • 10 dkg vaj vagy margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejföl
    • 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
    • őrölt bors

    Elkészítés:
    A tésztához valókat összegyúrjuk, de csak a tojássárgát tesszük bele, a fehérjét nem. Hűvös helyen legalább egy óráig pihentetjük, majd a kétharmad részét vékony lappá nyújtva, úgy bélelünk ki vele egy tortaformát, hogy kétujjnyi magas pereme is legyen. Amíg a tészta pihen, nyolc deka vajat a tojássárgájával meg a tejföllel habosra keverünk, és a főtt rizst, a megdarált marhahúst, a két deka vajban megpirított hagymát meg a fűszereket hozzáadjuk. Végül a két tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a húsmasszába keverjük. A tésztával bélelt formába töltjük, és a maradék, kerek lappá nyújtott tésztával befedjük. A tetejét villával megszurkáljuk, és a tésztából kimaradt tojásfehérjével megkenjük. A forró sütőben kb. 1 óráig sütjük, ezalatt a teteje is szépen megpirul. Gomba- vagy paradicsommártás illik hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá