Hústorta recept

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk, de csak a tojássárgát tesszük bele, a fehérjét nem. Hűvös helyen legalább egy óráig pihentetjük, majd a kétharmad részét vékony lappá nyújtva, úgy bélelünk ki vele egy tortaformát, hogy kétujjnyi magas pereme is legyen. Amíg a tészta pihen, nyolc deka vajat a tojássárgájával meg a tejföllel habosra keverünk, és a főtt rizst, a megdarált marhahúst, a két deka vajban megpirított hagymát meg a fűszereket hozzáadjuk. Végül a két tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a húsmasszába keverjük. A tésztával bélelt formába töltjük, és a maradék, kerek lappá nyújtott tésztával befedjük. A tetejét villával megszurkáljuk, és a tésztából kimaradt tojásfehérjével megkenjük. A forró sütőben kb. 1 óráig sütjük, ezalatt a teteje is szépen megpirul. Gomba- vagy paradicsommártás illik hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »