Házi fondantos torta recept

Hozzávalók:
- kb 1 kg porcukor
- 1 ek zselatin
- 6 ek víz
- 1 ek margarin
- 2 ek méz
Elkészítés:
A vizet a zselatinnal gőz fölött elkeverjük, beletesszük a mézet a margarint és összeforraljuk. Leszitáljuk a porcukrot és kb 700 grammot egy nagyobb tálba teszünk, majd erre öntjük a zselatinos egyveleget. Ekkor lehet színezni is a fondantot. Addig adagoljuk hozzá a cukrot, amíg egynemű, de kézhez még ragadó masszát nem kapunk. Ha készen vagyunk vele csomagoljuk frissentartó fóliába és hagyjuk szobahőmérsékleten 5 órán át. Hűtőbe is tehetjük, ha csak másnap használjuk felé, de 6 órával felhasználás előtt vegyük ki. Kinyújtjuk, és a tortára borítjuk, főleg vajas krémekre érdemes kenni, mert azon jobban megtapad. Színezni akkor kell, amikor a porcukrot keverjük a zselatinos vizet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »