Házi fondantos torta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- kb 1 kg porcukor
- 1 ek zselatin
- 6 ek víz
- 1 ek margarin
- 2 ek méz
Elkészítés:
A vizet a zselatinnal gőz fölött elkeverjük, beletesszük a mézet a margarint és összeforraljuk. Leszitáljuk a porcukrot és kb 700 grammot egy nagyobb tálba teszünk, majd erre öntjük a zselatinos egyveleget. Ekkor lehet színezni is a fondantot. Addig adagoljuk hozzá a cukrot, amíg egynemű, de kézhez még ragadó masszát nem kapunk. Ha készen vagyunk vele csomagoljuk frissentartó fóliába és hagyjuk szobahőmérsékleten 5 órán át. Hűtőbe is tehetjük, ha csak másnap használjuk felé, de 6 órával felhasználás előtt vegyük ki. Kinyújtjuk, és a tortára borítjuk, főleg vajas krémekre érdemes kenni, mert azon jobban megtapad. Színezni akkor kell, amikor a porcukrot keverjük a zselatinos vizet.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.