Házi fondantos torta recept

Hozzávalók:
- kb 1 kg porcukor
- 1 ek zselatin
- 6 ek víz
- 1 ek margarin
- 2 ek méz
Elkészítés:
A vizet a zselatinnal gőz fölött elkeverjük, beletesszük a mézet a margarint és összeforraljuk. Leszitáljuk a porcukrot és kb 700 grammot egy nagyobb tálba teszünk, majd erre öntjük a zselatinos egyveleget. Ekkor lehet színezni is a fondantot. Addig adagoljuk hozzá a cukrot, amíg egynemű, de kézhez még ragadó masszát nem kapunk. Ha készen vagyunk vele csomagoljuk frissentartó fóliába és hagyjuk szobahőmérsékleten 5 órán át. Hűtőbe is tehetjük, ha csak másnap használjuk felé, de 6 órával felhasználás előtt vegyük ki. Kinyújtjuk, és a tortára borítjuk, főleg vajas krémekre érdemes kenni, mert azon jobban megtapad. Színezni akkor kell, amikor a porcukrot keverjük a zselatinos vizet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »