Gyümölcsös túrótorta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 evőkanál cukor vagy édesítőszer
- 4 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Krémhez:
- 1/2 kg túró
- 2 dl habtejszín
- 2-3 evőkanál folyékony édesítőszer (attól függ milyen édesre szeretnéd) vagy cukor
Tetejére:
- idény gyümölcs
- tortazselé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk egy 24 cm-es tortaformában, majd kihűtjük a lapot.
A krémhez a tejszínt felverjük, a túrót áttörjük, majd összekeverjük és cukrot vagy édesítőszert keverünk bele.
Ha a lap kihűlt a krémet rásimítjuk a lapra, a felkockázott gyümölcsöket a krémre szórjuk. A zselét a leírásnak megfelelően elkészítjük és a tortára locsoljuk. Megvárjuk míg megdermed és már szeletelhetjük is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

