Gyümölcsös túrótorta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 evőkanál cukor vagy édesítőszer
- 4 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Krémhez:
- 1/2 kg túró
- 2 dl habtejszín
- 2-3 evőkanál folyékony édesítőszer (attól függ milyen édesre szeretnéd) vagy cukor
Tetejére:
- idény gyümölcs
- tortazselé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk egy 24 cm-es tortaformában, majd kihűtjük a lapot.
A krémhez a tejszínt felverjük, a túrót áttörjük, majd összekeverjük és cukrot vagy édesítőszert keverünk bele.
Ha a lap kihűlt a krémet rásimítjuk a lapra, a felkockázott gyümölcsöket a krémre szórjuk. A zselét a leírásnak megfelelően elkészítjük és a tortára locsoljuk. Megvárjuk míg megdermed és már szeletelhetjük is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

