Grillázskrém torta recept
Hozzávalók:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 14 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- fél dl víz
- fél dl étolaj
A krémhez:
- 1 cs karamellás pudingpor
- fél l tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 dl tejszín (habtejszín)
Grillázshoz:
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg darált dió
- 10 dkg cukorból karamell
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom A fehérjét 6 dkg cukorral kemény habbá verem. A tojások sárgáját a maradék cukorral,vízzel és az olajjal habosra kikeverem, majd hozzáadom a felvert fehérjét és a sütőporral elkevert lisztet. Kapcsos, kikent torta formában (26 cm-es), 180 fokon tűpróbáig sütöm. Amikor kihűlt három lapba vágom.
A tejben felfőzzük a pudingot, majd mikor kihűlt hozzákeverjük a margarint és a porcukrot, majd alaposan kihabosítjuk. 10 dkg cukrot karamellizálok, majd levesszük a tűzről mikor szép barna, és hozzáadom a diót. Egy sütőpapírra simítom, majd hagyom kihűlni. Amikor megdermedt akkor széttördelem és belekeverem a pudingos krémbe.
A maradék 10 dkg cukrot is karamellizálom, majd még melegen a lapokra simítom. Gyorsan kell vele dolgozni, mert gyorsan dermed. A legalsó lapra kenek krémet, majd ráteszem a következő lapot, újra krém és végül befedem a maradék lappal. Ha marad krém akkor az oldalát is bekenem vele. Ízlés szerint díszítem.