Grillázskrém torta recept

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 14 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- fél dl víz
- fél dl étolaj
A krémhez:
- 1 cs karamellás pudingpor
- fél l tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 dl tejszín (habtejszín)
Grillázshoz:
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg darált dió
- 10 dkg cukorból karamell
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom A fehérjét 6 dkg cukorral kemény habbá verem. A tojások sárgáját a maradék cukorral,vízzel és az olajjal habosra kikeverem, majd hozzáadom a felvert fehérjét és a sütőporral elkevert lisztet. Kapcsos, kikent torta formában (26 cm-es), 180 fokon tűpróbáig sütöm. Amikor kihűlt három lapba vágom.
A tejben felfőzzük a pudingot, majd mikor kihűlt hozzákeverjük a margarint és a porcukrot, majd alaposan kihabosítjuk. 10 dkg cukrot karamellizálok, majd levesszük a tűzről mikor szép barna, és hozzáadom a diót. Egy sütőpapírra simítom, majd hagyom kihűlni. Amikor megdermedt akkor széttördelem és belekeverem a pudingos krémbe.
A maradék 10 dkg cukrot is karamellizálom, majd még melegen a lapokra simítom. Gyorsan kell vele dolgozni, mert gyorsan dermed. A legalsó lapra kenek krémet, majd ráteszem a következő lapot, újra krém és végül befedem a maradék lappal. Ha marad krém akkor az oldalát is bekenem vele. Ízlés szerint díszítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »