Gránátalmás torta recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 15 dkg kakaó
- 6 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Töltelékhez:
- fél l habtejszín
- 10 dkg porcukor
- 1 üveg baracklekvár
- 1 gránátalma
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a megolvasztott, de már kihűlt vajat. Elkezdjük felverni a tojásfehérjét. Hozzátesszük a tojás sárgáját, majd a lisztet, a kakaót és a sütőport is.
Jól összekeverjük. 23 cm-es tortaformába simítjuk és 30-40 percig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben. Ha ezzel megvagyunk, megvárjuk míg kihűl és 3 részre vágjuk.
A krémhez felverjük a tejszínt a porcukorral. Ha mindent előkészítettünk akkor elkezdjük összeállítani. A legalsó lapra kenünk baracklekvárt, majd tejszínhabot és megszórjuk gránátalmával. Ugyanígy csináljuk a többi réteggel is. A legtetejére a gránátalmán kívül csokidarabkákat szórtam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »