Gránátalmás torta recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 15 dkg kakaó
- 6 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Töltelékhez:
- fél l habtejszín
- 10 dkg porcukor
- 1 üveg baracklekvár
- 1 gránátalma
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a megolvasztott, de már kihűlt vajat. Elkezdjük felverni a tojásfehérjét. Hozzátesszük a tojás sárgáját, majd a lisztet, a kakaót és a sütőport is.
Jól összekeverjük. 23 cm-es tortaformába simítjuk és 30-40 percig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben. Ha ezzel megvagyunk, megvárjuk míg kihűl és 3 részre vágjuk.
A krémhez felverjük a tejszínt a porcukorral. Ha mindent előkészítettünk akkor elkezdjük összeállítani. A legalsó lapra kenünk baracklekvárt, majd tejszínhabot és megszórjuk gránátalmával. Ugyanígy csináljuk a többi réteggel is. A legtetejére a gránátalmán kívül csokidarabkákat szórtam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »