Gránátalmás torta recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 15 dkg kakaó
- 6 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Töltelékhez:
- fél l habtejszín
- 10 dkg porcukor
- 1 üveg baracklekvár
- 1 gránátalma
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a megolvasztott, de már kihűlt vajat. Elkezdjük felverni a tojásfehérjét. Hozzátesszük a tojás sárgáját, majd a lisztet, a kakaót és a sütőport is.
Jól összekeverjük. 23 cm-es tortaformába simítjuk és 30-40 percig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben. Ha ezzel megvagyunk, megvárjuk míg kihűl és 3 részre vágjuk.
A krémhez felverjük a tejszínt a porcukorral. Ha mindent előkészítettünk akkor elkezdjük összeállítani. A legalsó lapra kenünk baracklekvárt, majd tejszínhabot és megszórjuk gránátalmával. Ugyanígy csináljuk a többi réteggel is. A legtetejére a gránátalmán kívül csokidarabkákat szórtam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »