Feketeerdő torta másképp recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 16 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
Krémhez:
- 1 doboz tejszín
- meggy ízlés szerint
Elkészítése:
Tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot. A jól kikevert tojássárgát (tehetünk hozzá 1 cs vaníliás cukrot)a habhoz keverjük, úgy hogy ne törjön össze. A lisztet sütőporral és a kakaóval összekeverjük, majd a masszához adjuk. Kikent, kilisztezett tepsibe töltjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb.45 percig sütjük.
Ha megsült a tészta, kettévágjuk, rácsra tesszük és hűlni hagyjuk.
A tejszínhabot felverjük, megtöltjük vele a tésztát vele és a kimagozott meggyel. Kívülről habbal, meggyel, csokireszelékkel, gyönggyel díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »