Feketeerdő torta másképp recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 16 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
Krémhez:
- 1 doboz tejszín
- meggy ízlés szerint
Elkészítése:
Tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot. A jól kikevert tojássárgát (tehetünk hozzá 1 cs vaníliás cukrot)a habhoz keverjük, úgy hogy ne törjön össze. A lisztet sütőporral és a kakaóval összekeverjük, majd a masszához adjuk. Kikent, kilisztezett tepsibe töltjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb.45 percig sütjük.
Ha megsült a tészta, kettévágjuk, rácsra tesszük és hűlni hagyjuk.
A tejszínhabot felverjük, megtöltjük vele a tésztát vele és a kimagozott meggyel. Kívülről habbal, meggyel, csokireszelékkel, gyönggyel díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »