Fekete erdő torta recept
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 16 dkg kristálycukor
- 20 dkg finomliszt
- 1 dkg kakaó
A meggyes töltelékhez:
- 3 dl meggylé
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dkg kristálycukor
- 20 dkg meggybefőtt
A tejszínes töltelékhez:
- 5 dl tejszín
- zselatin
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral habosra verjük. A tojások fehérjét egy külön tálban habosra felverjük, majd mikor a hab már kifehéredett, de még nem kemény teljesen, hozzáadjuk a kristálycukrot, és ezután addig verjük, míg szilárd nem lesz. A sárgáját hozzáadjuk a tojások felvert habjához majd óvatosan hozzáadjuk a lisztet. Az én mottóm ennél a technikánál: forog a tál, forog a fakanál. Kikent, lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
Ha elkészült, felületét meghintjük vékonyan liszttel, és fejjel lefelé rácsra helyezzük, hogy gyorsabban hűljön. Ha langyosra hűlt, levesszük róla a tortaformát és megfordítjuk.
Míg sül a tésztánk, a meggyes tölteléket elkészítjük. A meggylevet a pudingporral és a cukorral sűrűre főzzük, és a kimagozott meggyet beletesszük. Közben a tejszínt a zselatinnal kemény habbá verjük. Zselatint csak annyit rakjunk bele, amennyit megkíván. A meggyes tölteléket is kihűtjük.
Ha ezek mind megvannak, a tortalapot 3 részre vágjuk. Az első lapot megkenjük a meggyes töltelékkel, utána a tejszínes töltelék kerül rá, és így folytatjuk tovább. Amikor összeállt, körbehúzzuk tejszínnel, majd a tetejét is, végül tejszínhabbal és meggyszemekkel díszítjük.