Epres tejszínes piskótatorta recept

Hozzávalók:
- 1 kg eper
A tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg porcukor
- 2 evőkanál keserű kakaópor
- 5 evőkanál víz
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg finomliszt
- 2 evőkanál olaj
A krémhez:
- 3 csomag tejszín ízű pudingpor
- 9 dl tej
- 8 evőkanál kristálycukor
- 2 csomag Zselatin fix
- 4 dl cukrozott habtejszín
A díszítéshez:
- 2 dl cukrozott habtejszín
- eper
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. Sárgájukat a porcukorral, a kakaóporral és a vízzel habosra felverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet és az olajat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal, nehogy összetörjük, az előzőekbe forgatjuk. Egy nagy méretű lapos tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet:
A pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük.
Miután levesszek a tűzről, kihűlésig többször belekeverünk (ne bőrösödjön be).
Felverjük a habtejszínt a fixálóval és a már jól kihűlt pudinghoz, kanalanként lazán hozzákeverjük.
A kisült és kihűlt piskótalapot kirakjuk az eperrel (melyből 20 szemet félreteszünk a díszítéshez) és szép egyenletesen rákenjük a krémet.
A díszítéshez 2 dl habtejszínből kemény habot verünk, habzsákba töltjük, és habrózsákat nyomunk a sütemény tetejére. A félretett eperszemekkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »