Epres tejszínes piskótatorta recept
Hozzávalók:
- 1 kg eper
A tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg porcukor
- 2 evőkanál keserű kakaópor
- 5 evőkanál víz
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg finomliszt
- 2 evőkanál olaj
A krémhez:
- 3 csomag tejszín ízű pudingpor
- 9 dl tej
- 8 evőkanál kristálycukor
- 2 csomag Zselatin fix
- 4 dl cukrozott habtejszín
A díszítéshez:
- 2 dl cukrozott habtejszín
- eper
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. Sárgájukat a porcukorral, a kakaóporral és a vízzel habosra felverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet és az olajat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal, nehogy összetörjük, az előzőekbe forgatjuk. Egy nagy méretű lapos tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet:
A pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük.
Miután levesszek a tűzről, kihűlésig többször belekeverünk (ne bőrösödjön be).
Felverjük a habtejszínt a fixálóval és a már jól kihűlt pudinghoz, kanalanként lazán hozzákeverjük.
A kisült és kihűlt piskótalapot kirakjuk az eperrel (melyből 20 szemet félreteszünk a díszítéshez) és szép egyenletesen rákenjük a krémet.
A díszítéshez 2 dl habtejszínből kemény habot verünk, habzsákba töltjük, és habrózsákat nyomunk a sütemény tetejére. A félretett eperszemekkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

