Epres-joghurtos torta recept

Hozzávalók:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1/2 kg eper
- 1 liter eperjoghurt
- 3 csomag habfixáló
- 1/2 liter habtejszín
- 2 evőkanál eperlekvár
- 25 dkg eper
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag piros zselatinpor
Elkészítése:
Egy nagy méretű tálban kemény habbá verjük a habtejszínt, lassan adagolva bele a habfixálót, majd a joghurtot, végül 10 dkg kockára vágott epret és a porcukrot is. Hűtőben pihentetjük míg a piskóta elkészül. A 4 megmosott tojásból a 8 dkg cukorból és lisztből, illetve a szódabikarbónából a szokásos módon piskótatésztát készítünk. Majd egy már előzőleg sütőpapírral kibélelt 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformában közepes lángon 20 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, majd leválasztjuk a formáról, hogy tálaláskor ne legyen probléma. Eltávolítjuk a sütőpapírt és a lisztes-vajas peremet is megtisztítjuk, végül gondosan visszacsatoljuk. A formában lévő tészta tetejét megkenjük a lekvárral, majd egyenletesen rátesszük a habos-joghurtos krémet. Tetszés szerinti formában kirakjuk rá a maradék epret, majd ráöntjük a langyos zselatint.
Sztori: Kisöcsém szinte minden évben ezt a tortát kéri tőlem. Nem a legolcsóbb, de az íze és a kinézete kárpótolja a pénztárcát! Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »