Epres csokis, tejszínes torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 8 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek híg méz
- 2 dl tej
1. krém:
- 3 dl tejszín
- 100 g étcsoki
- 1 tasak habfixáló
2. krém:
- 20 dkg túró
- 20 dkg eper
- 3 dl tejszín
- 1 csomag zselatin fix
Díszítés:
- tejszínhab
- eper
- tetszés szerint csoki, vagy cukor drazsé, stb
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral. A vajat, a cukrot habosra keverjük, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a mézet, és ezután beledolgozzuk a lisztet, és a 2 dl tejet. A tészta masszáját 3 egyenlő részre osztjuk, és egy torta formában egyenként kisütjük.
Elkészítjük a 1. krémet: a tejszínből lábasba öntünk 1 dl-t, és lassú tűzön elkezdjük felmelegíteni, belerakjuk az étcsokit, és kevergetve felolvasztjuk. Ne forraljuk! Ha elolvadt a csoki, hozzákeverjük a többi tejszínt ( 2dl), és berakjuk a hűtőbe.
2. krém: Az epret pürésítjük, majd hozzáadjuk a túrót, és az előre felvert tejszínt. Rakhatunk bele egy vaníliás cukrot, és ízlés szerint még porcukrot, vagy mézet. Legvégül a zselatinfixet.
A tortánk első lapjára a hűtőből kivet, csokis tejszínt kenjük, amit habverővel felvertünk. A második lapra a túrós krémet kenjük,(tegyünk félre belőle a torta oldalához) és félbe vágott eperrel dúsítjuk. Rátesszük a 3. lapot. A torta oldalát bevonjuk a maradék túró-tejszínes krémmel, tetejét tejszínnel, és tetszőlegesen díszítjük.