Epres csokis, tejszínes torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 8 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek híg méz
- 2 dl tej
1. krém:
- 3 dl tejszín
- 100 g étcsoki
- 1 tasak habfixáló
2. krém:
- 20 dkg túró
- 20 dkg eper
- 3 dl tejszín
- 1 csomag zselatin fix
Díszítés:
- tejszínhab
- eper
- tetszés szerint csoki, vagy cukor drazsé, stb
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral. A vajat, a cukrot habosra keverjük, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a mézet, és ezután beledolgozzuk a lisztet, és a 2 dl tejet. A tészta masszáját 3 egyenlő részre osztjuk, és egy torta formában egyenként kisütjük.
Elkészítjük a 1. krémet: a tejszínből lábasba öntünk 1 dl-t, és lassú tűzön elkezdjük felmelegíteni, belerakjuk az étcsokit, és kevergetve felolvasztjuk. Ne forraljuk! Ha elolvadt a csoki, hozzákeverjük a többi tejszínt ( 2dl), és berakjuk a hűtőbe.
2. krém: Az epret pürésítjük, majd hozzáadjuk a túrót, és az előre felvert tejszínt. Rakhatunk bele egy vaníliás cukrot, és ízlés szerint még porcukrot, vagy mézet. Legvégül a zselatinfixet.
A tortánk első lapjára a hűtőből kivet, csokis tejszínt kenjük, amit habverővel felvertünk. A második lapra a túrós krémet kenjük,(tegyünk félre belőle a torta oldalához) és félbe vágott eperrel dúsítjuk. Rátesszük a 3. lapot. A torta oldalát bevonjuk a maradék túró-tejszínes krémmel, tetejét tejszínnel, és tetszőlegesen díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »