Eperkrémes torta recept
Hozzávalók:
A piskótához:
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 7 csapott evőkanál porcukor
- 7 csapott evőkanál liszt
- kevés sütőpor
A krémhez:
- 4 dl tej
- 2 csomag eper ízű pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- eper ízlés szerint
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Egy kb 23 cm átmérőjű tepsit/ formát kivajazunk, kilisztezünk vagy sütőpapírral kibélelünk.
A 7 db tojás sárgáját és fehérjéjét szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot, a 7 tojás sárgáját és a sütőporos lisztet. Ezt kb 1 órán át sütjük közepes lángon.
Miközben hűl a piskóta, kikeverjük a krémet. 4 dl tejben felfőzzük a 2 csomag eper ízű pudingport. Amíg kihűl, a margarint és a porcukrot jól összedolgozzuk, majd a kihűlt pudinggal csomómentesen összekeverjük.
A kihűlt piskótát felvágjuk vízszintesen 2 részre. Az alsó piskótalapot megkenjük a krémmel, majd megmosott és felvágott eperszeleteket rétegezünk rá. Ezután újabb piskótalap következik. A tortánk külsejét díszíthetjük kimaradt krémmel, illetve felvert tejszínhabbal, eperrel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

