Eper torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl olaj
- 16 dkg cukor
- 6 ek olaj
- 20 dkg liszt
- csipet só
- 1 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor
Krémhez:
- 7 dl tej
- 2 cs vaníliás ízű pudingpor
- 3 ek cukor
- 20 dkg eper
- 5 dl habtejszín
- 5 dkg porcukor
Elkészítése:
Egy sima és egy barna piskótát sütünk. Ehhez 3 tojást szétválasztunk, majd a sárgához hozzákeverünk 2 ek vizet és az olajat. A fehérjéhez hozzáadunk 1 ek vizet és csipet sót, majd kemény habbá verjük. A liszthez hozzákeverünk fél cs sütőport. A fehérjéhez óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a sütőporos lisztet és óvatosan eldolgozzuk. Egy 26 cm-es kivajazott, lisztezett formába simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A barna laphoz ugyan ezt az eljárást megismételjük, csak a liszthez adunk 2 ek kakaóport is. Kihűtjük a lapokat, majd 2-2 lapba vágjuk.
A krémhez elkeverjük a pudingporokat a tejben a cukorral, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, az epret felszeleteljük
Az egyik lapot visszatesszük a formába, erre kenjük a puding 1/3-ad részét, majd simítunk rá a habból és erre szórunk epret. Erre jön a következő lap, újra puding, hab és eper, újabb lap, puding, eper és végül befedjük a maradék lappal.
A tetejét és az oldalát bevonjuk tejszínhabbal, majd ízlés szerint díszítjük.