Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eper torta recept

Eper torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl olaj
    • 16 dkg cukor
    • 6 ek olaj
    • 20 dkg liszt
    • csipet só
    • 1 cs sütőpor
    • 2 ek kakaópor

    Krémhez:

    • 7 dl tej
    • 2 cs vaníliás ízű pudingpor
    • 3 ek cukor
    • 20 dkg eper
    • 5 dl habtejszín
    • 5 dkg porcukor

    Elkészítése:
    Egy sima és egy barna piskótát sütünk. Ehhez 3 tojást szétválasztunk, majd a sárgához hozzákeverünk 2 ek vizet és az olajat. A fehérjéhez hozzáadunk 1 ek vizet és csipet sót, majd kemény habbá verjük. A liszthez hozzákeverünk fél cs sütőport. A fehérjéhez óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a sütőporos lisztet és óvatosan eldolgozzuk. Egy 26 cm-es kivajazott, lisztezett formába simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
    A barna laphoz ugyan ezt az eljárást megismételjük, csak a liszthez adunk 2 ek kakaóport is. Kihűtjük a lapokat, majd 2-2 lapba vágjuk.
    A krémhez elkeverjük a pudingporokat a tejben a cukorral, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, az epret felszeleteljük
    Az egyik lapot visszatesszük a formába, erre kenjük a puding 1/3-ad részét, majd simítunk rá a habból és erre szórunk epret. Erre jön a következő lap, újra puding, hab és eper, újabb lap, puding, eper és végül befedjük a maradék lappal.
    A tetejét és az oldalát bevonjuk tejszínhabbal, majd ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá