Eper torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl olaj
- 16 dkg cukor
- 6 ek olaj
- 20 dkg liszt
- csipet só
- 1 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor
Krémhez:
- 7 dl tej
- 2 cs vaníliás ízű pudingpor
- 3 ek cukor
- 20 dkg eper
- 5 dl habtejszín
- 5 dkg porcukor
Elkészítése:
Egy sima és egy barna piskótát sütünk. Ehhez 3 tojást szétválasztunk, majd a sárgához hozzákeverünk 2 ek vizet és az olajat. A fehérjéhez hozzáadunk 1 ek vizet és csipet sót, majd kemény habbá verjük. A liszthez hozzákeverünk fél cs sütőport. A fehérjéhez óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a sütőporos lisztet és óvatosan eldolgozzuk. Egy 26 cm-es kivajazott, lisztezett formába simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A barna laphoz ugyan ezt az eljárást megismételjük, csak a liszthez adunk 2 ek kakaóport is. Kihűtjük a lapokat, majd 2-2 lapba vágjuk.
A krémhez elkeverjük a pudingporokat a tejben a cukorral, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, az epret felszeleteljük
Az egyik lapot visszatesszük a formába, erre kenjük a puding 1/3-ad részét, majd simítunk rá a habból és erre szórunk epret. Erre jön a következő lap, újra puding, hab és eper, újabb lap, puding, eper és végül befedjük a maradék lappal.
A tetejét és az oldalát bevonjuk tejszínhabbal, majd ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »