Emeletes csokoládékrémes torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tortalapokhoz:
- 75 g vaj
- 1 teáskanál vanília aroma
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 330 g cukor
- 85 g cukrozatlan kakaópor
- 125 g finomliszt
A krémhez
- 375 g étcsokoládé
- 180 ml habtejszín
- 155 g vaj
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 20 cm-es fém tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. Ennyi volt az előkészület. Most jön a lényeg.
A vajat és a vaníliát kis lángon megolvasztjuk, majd félretesszük egy kicsit hűlni. A tojásokat a cukorral jó habosra, krémesre keverjük. Az jól átszitált lisztet és a kakaóport a tojásos masszához adjuk, majd a vajat is lazán hozzákeverjük. A tésztát kettéosztjuk, és a kibélelt sütőformában külön-külön, kb. 25 perc alatt megsütjük.
A tésztát a formában hagyjuk kihűlni, majd mindkettőt félbevágjuk.
A krém elkészítése:
A krémhez a csokoládét, a tejszínt és a vajat gőz fölött összeolvasztjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőben jól lehűlni. :) Miután jól lehűtöttük, robotgéppel habosra keverjük. Végül összeállítjuk a tortát: az egyik lapot egy tálra helyezzük, megkenjük töltelékkel, majd ugyanígy folytatjuk a többi tésztával és krémmel is (a tetejére krém kerül).
Tipp:
Az egyik kedvenc szülinapi tortám! Nagyon csokis és tömény! Boldogsághormon túladagolás veszélye fennáll :) Tejszínhab illik hozzá. A képen látható torta 1 és fél adag, nagyobb 24 cm-es tortaformában sütve.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »