Emeletes citromtorta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Olajjal kikenjük és sütőpapírral béleljük sütőformánkat. A legszerencsésebb ha 3 db van belőle, sajna nekem csak 1 van :)
A citrom héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A lisztet és a sütőport egy tálba tesszük. A tojásokat, a cukrot és a vajat alaposan a liszthez keverjük. A citrom héját és levét is a masszánkhoz keverjük, majd 3 részre elosztjuk, és a tortaformában 15-20 perc alatt világos tésztákat sütünk. Rácsra téve hagyjuk hűlni.
A krémhez a tojásokat egy hőálló tálban villával felverjük. Beleszórjuk a porcukrot, majd a citrom levét és reszelt héját. A vajat is hozzáadjuk és forró vízgőz felett állandó keveréssel besűrítjük krémünket. Ha már ráragad a keverő kanalunkra levesszük a tűzről.
Az egyik tortalapot tányérra helyezzük, megkenjük a krém felével, a másik tortalappal pedig befedjük. A citromkrém másik felét rásimítjuk és fedjük a harmadik lappal.
A harmadik citrom héját lereszeljük és félre tesszük. A porcukrot a citrom kicsavart levével addig keverjük amíg enyhén folyós mázat kapunk. A tortánk tetejét bevonjuk és egy vizes kés segítségével elsimítjuk, a reszelt héjjal csinosan megszórjuk.
Tipp:
Ne törődjünk az oldalán lefolyó krémmel és mázzal, a végeredmény annál rusztikusabb lesz :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »