Emeletes citromtorta recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Olajjal kikenjük és sütőpapírral béleljük sütőformánkat. A legszerencsésebb ha 3 db van belőle, sajna nekem csak 1 van :)
A citrom héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A lisztet és a sütőport egy tálba tesszük. A tojásokat, a cukrot és a vajat alaposan a liszthez keverjük. A citrom héját és levét is a masszánkhoz keverjük, majd 3 részre elosztjuk, és a tortaformában 15-20 perc alatt világos tésztákat sütünk. Rácsra téve hagyjuk hűlni.
A krémhez a tojásokat egy hőálló tálban villával felverjük. Beleszórjuk a porcukrot, majd a citrom levét és reszelt héját. A vajat is hozzáadjuk és forró vízgőz felett állandó keveréssel besűrítjük krémünket. Ha már ráragad a keverő kanalunkra levesszük a tűzről.
Az egyik tortalapot tányérra helyezzük, megkenjük a krém felével, a másik tortalappal pedig befedjük. A citromkrém másik felét rásimítjuk és fedjük a harmadik lappal.
A harmadik citrom héját lereszeljük és félre tesszük. A porcukrot a citrom kicsavart levével addig keverjük amíg enyhén folyós mázat kapunk. A tortánk tetejét bevonjuk és egy vizes kés segítségével elsimítjuk, a reszelt héjjal csinosan megszórjuk.
Tipp:
Ne törődjünk az oldalán lefolyó krémmel és mázzal, a végeredmény annál rusztikusabb lesz :)