Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Emeletes citromtorta recept

Emeletes citromtorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 10 szelethez:
    Tésztához:

    • 1 citrom
    • 225 g liszt
    • 2 kk sütőpor
    • 4 közepes nagyságú  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 225 g puha margarin
    • 225 g porcukor
    • 20 cm átmérőjű tortakarika

    Krémhez:

    • 2 közepes nagyságú  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 75 g porcukor
    • 1 citrom
    • 50 g vaj

    Mázhoz:

    • 1 citrom
    • 125 g porcukor

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Olajjal kikenjük és sütőpapírral béleljük sütőformánkat. A legszerencsésebb ha 3 db van belőle, sajna nekem csak 1 van :)

    A citrom héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A lisztet és a sütőport egy tálba tesszük. A tojásokat, a cukrot és a vajat alaposan a liszthez keverjük. A citrom héját és levét is a masszánkhoz keverjük, majd 3 részre elosztjuk, és a tortaformában 15-20 perc alatt világos tésztákat sütünk. Rácsra téve hagyjuk hűlni.

    A krémhez a tojásokat egy hőálló tálban villával felverjük. Beleszórjuk a porcukrot, majd a citrom levét és reszelt héját. A vajat is hozzáadjuk és forró vízgőz felett állandó keveréssel besűrítjük krémünket. Ha már ráragad a keverő kanalunkra levesszük a tűzről.

    Az egyik tortalapot tányérra helyezzük, megkenjük a krém felével, a másik tortalappal pedig befedjük. A citromkrém másik felét rásimítjuk és fedjük a harmadik lappal.

    A harmadik citrom héját lereszeljük és félre tesszük. A porcukrot a citrom kicsavart levével addig keverjük amíg enyhén folyós mázat kapunk. A tortánk tetejét bevonjuk és egy vizes kés segítségével elsimítjuk, a reszelt héjjal csinosan megszórjuk.

    Tipp:

    Ne törődjünk az oldalán lefolyó krémmel és mázzal, a végeredmény annál rusztikusabb lesz :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá