Egytojásos torta recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg margarin vagy 8 dkg zsír
- 8 dkg cukor
- 20 dkg méz
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl tej
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Töltelék:
- 1/2 liter tej
- 10 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk és a többi anyagot hozzáadva a tésztát jól meggyúrjuk. 6 egyenlő részre osztjuk és a tepsi alján vagy szél nélküli sütőlemezen 6 négyszögű lapot sütünk. A töltelékhez a cukrot világosbarnára pirítjuk,1/2 dl vízzel és 2 dl tejjel felengedjük. A lisztet a többi tejjel eldolgozzuk és a karamellhez öntve sűrűre főzzük,mint a tejbegrízt. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk darabokban a margarint a vaníliás cukrot és addig keverjük,amíg teljesen ki nem hűl. Alapok széleit egyenesre vágjuk és a krémmel megtöltjük. A tetejét is azzal vonjuk be,s a levágott szélek morzsájával meghintjük. Készíthetjük a alapokat méz nélkül,dupla mennyiségű cukorral és valamivel több tejjel. A mézzel készült lapok aznap kemények,csak másnap puhulnak meg
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

