Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dobostorta Eta módra recept

Dobostorta Eta módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Lapok:

    • 12  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 24 dkg porcukor
    • 24 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor

    Krém:

    • 7 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg cukor
    • 30 dkg főző csoki
    • 5 dkg kakaópor
    • 30 dkg teavaj
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    Tetejére:

    • 18 dkg kristály cukor
    • 1 kk teavaj
    • 4-5 csepp ecet

    Elkészítése:

    Az első lépés az, hogy a 26 cm-es tortaforma kapcsos részét körberajzoljuk sütőpapíron nyolcszor, majd a köröket kivágjuk. Így a torta 8 lapból fog állni. Ez kb 3-4 nagyobb tepsire fér rá.

    A tésztát két részletben keverjük ki, ami: 6 tojás, 12 dkg porcukor, 12 dkg liszt, fél cs sütőpor. A szokásos módon készítjük el, majd eloszlatjuk 4 körön és 10 percig 200 fokon sütjük, majd mérsékeltjük a lángot. Ne süssük túl a lapokat! A maradék alapanyagokból elkészítjük a tésztát és ugyanígy kisütjük.

    A legszebb lapot félretesszük, ez lesz a torta teteje és erre fogjuk a mázat tenni. A cukrot egy lábasba tesszük, majd közepes lángon felolvasszuk, majd ha felolvadt hozzáadjuk a teavajat és az ecetet, átkeverjük, majd a lapra öntjük. Még rögtön bejelöljük a szeleteket, gyorsan dolgozzunk, mert hamar megköt a cukor.

    A krémhez a tojásokat a cukorral, gőz felett állandó keveréssel felfőzzük kb 10 perc alatt, akkor adjuk hozzá a csokit és a kakaóport, ha az ujjunkat már süti, ha belenyúlunk. Addig keverjük, amíg elolvad a csoki és a kakaóport beveszi. lehűtjük, majd hűtőbe tesszük pár órára.

    A szobahőmérsékletű vajat és margarint alaposan kihabosítjuk a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a csokikrémet.

    A lapokat lehetőleg egyenletesen megtöltjük a krémmel, figyelve arra, hogy hagyjunk a torta oldalára és a díszítéshez belőle. Ez a torta így kb 3 kg. Ha kisebbet készítünk akkor dolgozzunk a hozzávalók 1/3-ával, így kb 2,1 kg-os lesz a torta és 6 lapból fog állni.

    Egy picit macerásnak tűnik, de próbáltam aprólékosan leírni. Megéri sütni, mert isteni finom, nem túl vajas és nem is túl édes!
    Jó sütkérezést kívánok! Eta :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá