Dobostorta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Elsőként megsütjük a tészta lapokat. Összetétele és elkészítése megegyezik a piskóta felvert készítésével,a különbség csak az, hogy zsírozott és lisztezett tepsin sütjük, valamint a tésztájába is használunk zsiradékot. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A vajat kezdjük el megolvasztani kis lángon.
A tojások sárgáját a cukor felével habosra verjük, a fehérjét pedig a cukor másik felével. Ha ez kész akkor óvatosan egymásba kezdjük forgatni a kétféle masszát. A megolvadt vajat lassan csurgatva tesszük az elegyhez és ezután a sütőporral elkevert átszitált lisztet is óvatos mozdulatokkal hozzá keverjük. Ha van több tepsink akkor zsírozzuk és lisztezzük ki az aljukat majd a tortakarika segítségével rajzoljuk be a méretet. Osszuk el a masszánkat 6 felé, kenjük el a lemezeken és süssük meg.
Sütője válogatja, de általában 10 perc kell egy lapnak. Amikor kivettük rögtön vágjunk alá késsel, mert ha megvárjuk amíg kihűl akkor nem jön le (tapasztalat). Kihűlés után a lapokat meghintjük liszttel, és egymásra helyezve tudjuk tárolni.
Most jöhet a krém:
A tojásokat a kétféle cukorral vízgőz felett felmelegítjük, hozzá szitáljuk a kakaóport majd kihűlésig habbá verjük. A csokoládét szintén vízgőz felett felolvasztjuk és a tojásos masszához keverjük. A vajat kihabosítjuk és végül egyesítjük a többi hozzávalóval robotgép segítségével. A kész krémet hűlni hagyjuk.
Rakjuk össze a tortánkat:) A lapok közül válasszuk a legszebbet és tegyük félre. A krémből hagyjunk a tetejére is. Érdemes 5 evőkanállal félre tenni belőle. A többit kezdjük betölteni a krémmel. Kenjük körbe és recés hablapát segítségével csíkozzuk. A félre tett krémből nyomjunk habrózsákat a tetejére és tegyük hűtőbe.
Következhet a teteje:
Ettől a folyamattól még a legtapasztaltabbak is tartanak. Nekem sem sikerül mindig. :) A cukrot olvasszuk fel kis lángon aranybarnára. Vigyázzunk, mert hamar leég!Készítsünk mindent kéz közelbe, mert gyorsan kell dolgozni vele. A vajat húzzuk végig annak a késnek a pengéjén amelyikkel szeletelni fogjuk.
A szeleteket előre is be lehet osztani így könnyebb és gyorsabb vágni. Öntsük a karamellt a lapra és gyorsan kenjük el egyenletesen.
A vajazott kés segítségével vágjuk fel. Én személy szerint kettőt vágtam vele és újra vajaztam. Ezt mindenki kitapasztalja, hogy hogyan könnyebb. Nekem így bevált.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »