Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dobostorta recept

Dobostorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 9 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs sütőpor
    • 18 dkg kristálycukor
    • 22,5 dkg liszt
    • olaj+liszt (a tepsi kenéséhez és szórásához)
    • 25 dkg kristálycukrot a torta tetejére olvasztani

    Krémhez:

    • 2 db margarin kocka
    • 0,5 kg porcukor
    • pici rum vagy rumaroma
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 1 db csoki puding
    • fél liter víz

    Elkészítése:
    3 db tojássárgáját 3 dkg cukorral jól felverem, aztán a 3 db tojásfehérjét szintén 3 dkg cukorral jól felverem, ezeket fakanállal lazán összedolgozom, és hozzáadom a 7,5 dkg lisztet melyben egy mokkáskanálnyi sütőport elkevertem, és fakanállal lazán összedolgozom. A kapott massza felét az olajozott enyhén liszttel szórt gáztepsi hátuljára egyengetem kör alakban úgy, hogy egy 26 cm átmérőjű kör alakot vágjak ki belőle (kerek tortaformával) és egyenként a lapokat 170°C-on kb. 15 percig sütöm. Míg megsül, a két lap elkészítem a következő két lapot, aztán az azt követő két lapot.
    A kihűlt lapokat a következő kémmel töltöm meg:1 csomag csokoládé puding porhoz hozzáadunk 2 evőkanál lisztet ezt fél liter vízben megfőzzük és hagyjuk kihűlni, közben kevergetni kell, hogy a puding ne bőröddzön be. Közben 0,5 kg porcukrot és 0,5 kg margarint kézi habverővel összedolgozom jó habosra. Ebből díszítésre félre rakunk egy kicsit. A kihűlt pudingot, a vajkrémet és a kakaó port, pici rumot óvatosan összedolgozom habverővel, de nem kel sokáig verni, mert kicsapódik a puding.
    Egy lapot kiválasztok, amelyre cukrot olvasztok, a tortalap tetejére öntöm, ha kezd dermedni, bevagdosom vajazott késsel. Így könnyebb lesz szeletelni. A krémből meghagyunk egy kicsit, amivel a torta oldalát vonjuk be és kell a díszítéshez is. A lapokat megtöltöm a krémmel és a tetejére az olvasztott cukros lapot tesszük, ha már teljesem kihűlt. Ha összeraktuk a tortánkat, az oldalát krémmel bevonjuk. Aztán a tetejét lehet díszíteni tetszés szerint barna és fehér krém váltogatásával lehet rá tenni torta darát francia, drazsét zselés cukorkát stb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá