Dobostorta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 9 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 18 dkg kristálycukor
- 22,5 dkg liszt
- olaj+liszt (a tepsi kenéséhez és szórásához)
- 25 dkg kristálycukrot a torta tetejére olvasztani
Krémhez:
- 2 db margarin kocka
- 0,5 kg porcukor
- pici rum vagy rumaroma
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 db csoki puding
- fél liter víz
Elkészítése:
3 db tojássárgáját 3 dkg cukorral jól felverem, aztán a 3 db tojásfehérjét szintén 3 dkg cukorral jól felverem, ezeket fakanállal lazán összedolgozom, és hozzáadom a 7,5 dkg lisztet melyben egy mokkáskanálnyi sütőport elkevertem, és fakanállal lazán összedolgozom. A kapott massza felét az olajozott enyhén liszttel szórt gáztepsi hátuljára egyengetem kör alakban úgy, hogy egy 26 cm átmérőjű kör alakot vágjak ki belőle (kerek tortaformával) és egyenként a lapokat 170°C-on kb. 15 percig sütöm. Míg megsül, a két lap elkészítem a következő két lapot, aztán az azt követő két lapot.
A kihűlt lapokat a következő kémmel töltöm meg:1 csomag csokoládé puding porhoz hozzáadunk 2 evőkanál lisztet ezt fél liter vízben megfőzzük és hagyjuk kihűlni, közben kevergetni kell, hogy a puding ne bőröddzön be. Közben 0,5 kg porcukrot és 0,5 kg margarint kézi habverővel összedolgozom jó habosra. Ebből díszítésre félre rakunk egy kicsit. A kihűlt pudingot, a vajkrémet és a kakaó port, pici rumot óvatosan összedolgozom habverővel, de nem kel sokáig verni, mert kicsapódik a puding.
Egy lapot kiválasztok, amelyre cukrot olvasztok, a tortalap tetejére öntöm, ha kezd dermedni, bevagdosom vajazott késsel. Így könnyebb lesz szeletelni. A krémből meghagyunk egy kicsit, amivel a torta oldalát vonjuk be és kell a díszítéshez is. A lapokat megtöltöm a krémmel és a tetejére az olvasztott cukros lapot tesszük, ha már teljesem kihűlt. Ha összeraktuk a tortánkat, az oldalát krémmel bevonjuk. Aztán a tetejét lehet díszíteni tetszés szerint barna és fehér krém váltogatásával lehet rá tenni torta darát francia, drazsét zselés cukorkát stb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »