Dobostorta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 9 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 18 dkg kristálycukor
- 22,5 dkg liszt
- olaj+liszt (a tepsi kenéséhez és szórásához)
- 25 dkg kristálycukrot a torta tetejére olvasztani
Krémhez:
- 2 db margarin kocka
- 0,5 kg porcukor
- pici rum vagy rumaroma
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 db csoki puding
- fél liter víz
Elkészítése:
3 db tojássárgáját 3 dkg cukorral jól felverem, aztán a 3 db tojásfehérjét szintén 3 dkg cukorral jól felverem, ezeket fakanállal lazán összedolgozom, és hozzáadom a 7,5 dkg lisztet melyben egy mokkáskanálnyi sütőport elkevertem, és fakanállal lazán összedolgozom. A kapott massza felét az olajozott enyhén liszttel szórt gáztepsi hátuljára egyengetem kör alakban úgy, hogy egy 26 cm átmérőjű kör alakot vágjak ki belőle (kerek tortaformával) és egyenként a lapokat 170°C-on kb. 15 percig sütöm. Míg megsül, a két lap elkészítem a következő két lapot, aztán az azt követő két lapot.
A kihűlt lapokat a következő kémmel töltöm meg:1 csomag csokoládé puding porhoz hozzáadunk 2 evőkanál lisztet ezt fél liter vízben megfőzzük és hagyjuk kihűlni, közben kevergetni kell, hogy a puding ne bőröddzön be. Közben 0,5 kg porcukrot és 0,5 kg margarint kézi habverővel összedolgozom jó habosra. Ebből díszítésre félre rakunk egy kicsit. A kihűlt pudingot, a vajkrémet és a kakaó port, pici rumot óvatosan összedolgozom habverővel, de nem kel sokáig verni, mert kicsapódik a puding.
Egy lapot kiválasztok, amelyre cukrot olvasztok, a tortalap tetejére öntöm, ha kezd dermedni, bevagdosom vajazott késsel. Így könnyebb lesz szeletelni. A krémből meghagyunk egy kicsit, amivel a torta oldalát vonjuk be és kell a díszítéshez is. A lapokat megtöltöm a krémmel és a tetejére az olvasztott cukros lapot tesszük, ha már teljesem kihűlt. Ha összeraktuk a tortánkat, az oldalát krémmel bevonjuk. Aztán a tetejét lehet díszíteni tetszés szerint barna és fehér krém váltogatásával lehet rá tenni torta darát francia, drazsét zselés cukorkát stb.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »