Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dobos torta recept

Dobos torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 12  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 24 dkg porcukor
    • 1 cs sütőpor
    • 10 dkg margarin

    Csokikrém:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg cukor
    • 30 dkg étcsoki
    • 5 dkg kakaópor (cukor nélküli)
    • 50 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
    • 20 dkg porcukor

    Tetejére:

    • 18 dkg cukor
    • 1 kk margarin

    Elkészítése:

    Sütőpapírból vágjunk ki 8 35*40 cm-es téglalapot, majd minegyik közepére rajzoljunk 26 cm átmérőjű kört.

    A tészta hozzávalóiból két részletben keverjük ki a masszát. 6 tojást szétválasztunk és a fehérjéket 6 dkg cukorral kemény habbá verjük.

    A sárgákat újabb 6 dkg cukorral alaposan kihabosítjuk. 15 dkg lisztbe belekeverjük a sütőpor felét.

    A habhoz hozzáadjuk a sárgákat és a lisztes keveréket, majd óvatosan összekeverjük, majd végül hozzácsogatunk 5 dkg olvasztott margarint és elkeverjük óvatosan.

    Az így elkészült masszát 4 részre osztjuk és rákenjük 4 sütőpapírra, amekkora a papírra rajzolt kör. A lapokat egyenként sütjük ki.

    A sütőpapírt egy tepsi hátuljára tesszük, majd előmelegített 200 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük. Így járunk el mind a 4 lappal.

    A megmaradt hozzávalókból szintén masszát keverünk a már leírt módon és újabb 4 lapot sütünk, így lesz összesen 8 lapunk.

    A krémhez az egész tojásokat a cukorral gőz felett, állandó keveréssel sűrű krémmé főzzük, kb 10 perc, majd hozzáadjuk az apróra tördelt csokit, majd ha elolvadt hozzáadjuk a kakaóport, jól elkeverjük, majd levesszük a gőzről és kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt csokikrémhez adjuk és robotgéppel alaposan összedolgozzuk.

    A lapok közül egyet félreteszünk, a többit betöltjük a krémmel, arra figyelve, hogy a torta oldalára és a díszítésre is maradjon.

    Egy lábasban megolvasztjuk a cukrot alacsony hőmérsékleten, majd ha aranybarna, akkor lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a margarint.

    Addig keverjük, amíg el nem olvad, majd a félretett lapra simítjuk azonnal és vajazott késsel elsimítjuk és azonnal bejelöljük a szeletekre, majd a megkötés után a jelölés mentén szeletekre vágjuk.

    A torta tetejére tesszük a cukros tésztákat és a krémmel ízlés szerint díszítjük, majd az oldalát is bevonjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá