Diós, almás kölestorta recept
Hozzávalók:
- 20 dkg köles
- 5 dkg liszt
- 10 dkg cukor (ha diétázunk, használjunk édesítőt)
- 10 dkg dió
- 1 alma lereszelve
- fahéj
- sárgabaracklekvár
- víz
Elkészítése:
A kölest kb 6 dl vízben elkezdjük főzni, majd néha megkevergetve és ha kell a vizet pótolva készre főzzük, majd kihűtjük.
A kihűlt kölest összekeverjük a dióval, liszttel, almával, cukorral és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól kenhető masszát kapjunk.
A masszát egy 24 cm-es formába simítjuk (előtte vagy kivajazzuk és lisztezzük, vagy sütőpapírral béleljük), majd megkenjük a tetejét lekvárral (nekem a tészta elég édesnek tűnt sütés előtt, így csak egy kis mintát rajzoltam a lekvárból és a fahéjat a tetejére szórtam).
180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd ha kihűlt, szeletelve tálaljuk.
Tehetünk még hozzá lekvárt, én például reggelire egy szelet kölestortát és egy pici lekvárt ettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »



