Diós, almás kölestorta recept

Hozzávalók:
- 20 dkg köles
- 5 dkg liszt
- 10 dkg cukor (ha diétázunk, használjunk édesítőt)
- 10 dkg dió
- 1 alma lereszelve
- fahéj
- sárgabaracklekvár
- víz
Elkészítése:
A kölest kb 6 dl vízben elkezdjük főzni, majd néha megkevergetve és ha kell a vizet pótolva készre főzzük, majd kihűtjük.
A kihűlt kölest összekeverjük a dióval, liszttel, almával, cukorral és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól kenhető masszát kapjunk.
A masszát egy 24 cm-es formába simítjuk (előtte vagy kivajazzuk és lisztezzük, vagy sütőpapírral béleljük), majd megkenjük a tetejét lekvárral (nekem a tészta elég édesnek tűnt sütés előtt, így csak egy kis mintát rajzoltam a lekvárból és a fahéjat a tetejére szórtam).
180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd ha kihűlt, szeletelve tálaljuk.
Tehetünk még hozzá lekvárt, én például reggelire egy szelet kölestortát és egy pici lekvárt ettem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »