Cukormázas répatorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg barna cukor
- 1,5 dl olaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 ek fahéj
- só
- 6-7 sárgarépa
- 5-6 marék dió (durvára tört)
- 5-6 cm gyömbér
- 2-3 alma
A cukormázhoz:
- 1 bögre porcukor
- citromlé
Elkészítése:
Annyira egyszerű, isteni és egészséges recept, hogy garantáltan imádni fogja még a leghúsevőbb rokon is.:)
Először is a sütőt előmelegítjük a bűvös 180°C-ra. A répákat megpucoljuk és lereszeljük, az almát nem szabadítom meg a bundájától, mert kell bele minden centi gyümölcs. :) Az almát is és a gyömbért is lereszeljük héjastól.
A tojásokat egy mély tálba ütjük, és habosra, könnyűre keverjük a barna cukorral. Hozzákeverjük a fahéjat, az olajat, a citromlevet és a citrom reszelt héjat, a sót, a lereszelt vitaminbombát. Beleszórjuk a nagy darabos diót, és összekeverjük.
A liszthez hozzákeverjük a sütőport, és apránként hozzáadagoljuk a masszához, miközben azt folyamatosan keverjük a mixerrel.
Egy csatos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a masszát beletöltjük, és körülbelül 1 óráig sütjük csökkentett hőmérsékleten, 160°C-on. Azért ilyen alacsonyan, mert ez egy tömör massza, és át kell sülnie. Ha letelt az egy óra, tűpróbával ellenőrizzük, ha még tapad rá, tovább sütjük. Nem baj ha sötétebbre sül, nem tud kiszáradni.
Addig, amíg meg nem sül, illetve ki nem hűl a tészta, elkészítjük a mázat. Kiegészíti az ízeket, és mesés lesz tőle a torta.
A bögre porcukorba folyamatos keverés mellett adagoljuk a citromlevet, és amikor már képlékeny, de elég sűrű, önthető a cukormáz, akkor félretesszük.
A formából egy szép tálra tesszük a tortát, és ráöntjük a tetejére a cukormázat. A közepétől elkezdjük eloszlatni, hogy az oldalán kicsit folyjon le.
Tipp:
Díszíthetjük úgy is, hogy apró lyukú reszelőn lereszelünk répát, összekeverjük kis narancslével, kristálycukorral, reszelt gyömbérrel és kis halmokban a torta tetejére tesszük.
Mascarpone krémet is tehetünk a tetejére.
Ez a legtökéletesebb, legszaftosabb répatorta, amit eddig készítettem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »