Csokitorta recept
Hozzávalók:
A tortalaphoz:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- csipet só
A krémhez:
- 30 dkg minőségi étcsokoládé
- 5 dl habtejszín
A díszítéshez:
- apróra vágott csokoládé vagy csokoládé forgács
Elkészítése:
A csokoládékrémhez a habtejszínt egy tűzálló edénybe öntjük. A csokoládét a habtejszínbe tördeljük és állndóan kevergetve alacsony lángon felolvasztjuk. A csokis habtejszínt forrásig hevítjük. Ha kihűlt, minimum 2-3 órára, de legjobb ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A fehérjékből csipet sóval kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a cukros tojás sárgáját. Végül laza mozdulatokkal beleforgatjuk a kakaóporral elkevert lisztet is.
A tésztát sütőpappirral bélelt tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Rácsra borítva kihűtjük.
A tortalapot kettévágjuk. A hideg csokikrémet habverővel kihabositjuk, megtöltjük vele a lapot, majd a tortát kivülről bevonjuk a maradék csokoládékrémmel. A csokitorta tetejét apróra vágott étcsokivalízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

