Csíkos torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 x 1 pohár kis tejföl
- 3 x 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 x 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 3 x 5 evőkanál liszt
- 3 x 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál darált mák
- 5 evőkanál darált dió
- 3 evőkanál kakaópor
Krém:
- 1 liter
- tej 8-10 evőkanál búzadara
- 2 cs. vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
Elkészítése:
A három tészta (mákos,diós,kakaós) alapanyagait külön-külön keverőtálban összedolgozzuk és sütőpapírral kibélelt sütőtepsiben 180-200 fokon pár perc alatt egymás után kisütjük.
A tejben a búzadarát megfőzzük, amíg a krém és a tészták hűlnek, kikeverjük a vajat a cukorral, és a vaníliás cukorral.
A kihűlt krémet és a vajas krémet összedolgozzuk.
Tetszőleges sorrendben megkenjük a tésztákat, a tetejére pedig bármit tehetünk.(csokimázat,reszelt csokit,mandulát…)
Tipp:
Tepsiben is süthető, én jelen esetben a torta formát részesítettem előnyben
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »