Csíkos torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 x 1 pohár kis tejföl
- 3 x 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 x 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 3 x 5 evőkanál liszt
- 3 x 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál darált mák
- 5 evőkanál darált dió
- 3 evőkanál kakaópor
Krém:
- 1 liter
- tej 8-10 evőkanál búzadara
- 2 cs. vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
Elkészítése:
A három tészta (mákos,diós,kakaós) alapanyagait külön-külön keverőtálban összedolgozzuk és sütőpapírral kibélelt sütőtepsiben 180-200 fokon pár perc alatt egymás után kisütjük.
A tejben a búzadarát megfőzzük, amíg a krém és a tészták hűlnek, kikeverjük a vajat a cukorral, és a vaníliás cukorral.
A kihűlt krémet és a vajas krémet összedolgozzuk.
Tetszőleges sorrendben megkenjük a tésztákat, a tetejére pedig bármit tehetünk.(csokimázat,reszelt csokit,mandulát…)
Tipp:
Tepsiben is süthető, én jelen esetben a torta formát részesítettem előnyben
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

