Csíkos, narancsos torta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg cukor
- 20 dkg puha vaj
- 12 dkg liszt
- 8 dkg étkezési keményítő
- 1/2 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor
- csipet só
- 1/2 narancs reszelt héja
Krém:
- 3 dl narancslé
- 1 cs tejszínízű pudingpor
- 15 dkg vaj
- 8-10 dkg porcukor
- 1/2 narancs reszelt héja
Csokimáz:
- 1 cs ét tortabevonó
Elkészítése:
A sütőt állítsuk grill fokozatra. Egy 20 cm-es kapcsos tortaforma aljába terítsünk sütőpapírt, az oldalát pedig vajazzuk és lisztezzük ki.
A tojást válasszuk ketté. A sárgákat keverjük habosra a cukorral és a vajjal. A lisztet szitáljuk össze a keményítővel, a sütőporral és a sóval, majd keverjük össze a tojásos masszával.
A fehérjét egy csipet sóval verjük közepesen lágy habbá, pár kanállal tegyünk a masszához és határozott mozdulatokkal keverjük össze. Ezután lazán forgassuk össze a többi tojáshabbal. Ezután a masszát osszuk kétfelé és az egyik feléhez adjuk hozzá a narancshéjat, a másik feléhez pedig a kakaóport.
Simítsuk a narancsos massza 1/4-ét a formába és süssük 4 percig. Eztán 2 percig hagyjuk hűlni, majd simítsuk rá a csokoládés massza szintén 1/4-ét és süssük ismét 4 percig. Addig folytassuk a sütést, amíg az összes massza el nem fogy. Ha megsültek a rétegek, hagyjuk piskótát a formában kihűlni.
A krémhez elkészítjük a pudingot a narancslével. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd simára keverjük a kihűlt pudinggal. Ízesítjük narancshéjjal és bekenjük vele a torta tetejét és az oldalát. Hűtőbe tesszük dermedni.
A tortabevonót gőz felett felmelegítjük, majd rácsorgatjuk a torta tetejére, egy kenőkéssel elkenjük úgy, hogy az oldalára is lecsorogjon és tetszés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

