Csíkos, narancsos torta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 20 dkg puha vaj
- 12 dkg liszt
- 8 dkg étkezési keményítő
- 1/2 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor
- csipet só
- 1/2 narancs reszelt héja
Krém:
- 3 dl narancslé
- 1 cs tejszínízű pudingpor
- 15 dkg vaj
- 8-10 dkg porcukor
- 1/2 narancs reszelt héja
Csokimáz:
- 1 cs ét tortabevonó
Elkészítése:
A sütőt állítsuk grill fokozatra. Egy 20 cm-es kapcsos tortaforma aljába terítsünk sütőpapírt, az oldalát pedig vajazzuk és lisztezzük ki.
A tojást válasszuk ketté. A sárgákat keverjük habosra a cukorral és a vajjal. A lisztet szitáljuk össze a keményítővel, a sütőporral és a sóval, majd keverjük össze a tojásos masszával.
A fehérjét egy csipet sóval verjük közepesen lágy habbá, pár kanállal tegyünk a masszához és határozott mozdulatokkal keverjük össze. Ezután lazán forgassuk össze a többi tojáshabbal. Ezután a masszát osszuk kétfelé és az egyik feléhez adjuk hozzá a narancshéjat, a másik feléhez pedig a kakaóport.
Simítsuk a narancsos massza 1/4-ét a formába és süssük 4 percig. Eztán 2 percig hagyjuk hűlni, majd simítsuk rá a csokoládés massza szintén 1/4-ét és süssük ismét 4 percig. Addig folytassuk a sütést, amíg az összes massza el nem fogy. Ha megsültek a rétegek, hagyjuk piskótát a formában kihűlni.
A krémhez elkészítjük a pudingot a narancslével. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd simára keverjük a kihűlt pudinggal. Ízesítjük narancshéjjal és bekenjük vele a torta tetejét és az oldalát. Hűtőbe tesszük dermedni.
A tortabevonót gőz felett felmelegítjük, majd rácsorgatjuk a torta tetejére, egy kenőkéssel elkenjük úgy, hogy az oldalára is lecsorogjon és tetszés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »