Cseresznyetorta recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 15 dkg dió
- 10 dkg étcsokoládé
- 15 dkg vaj
- 3 evőkanál liszt
- só
- fél kg cseresznye
- porcukor
- csokidara
Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojás sárgáját,a darált dióval elkevert lisztet, a reszelt csokoládét és jól eldolgozzuk. A tojás fehérjéhez pici sót adunk,majd kemény habbá verve hozzáadjuk a masszához. Kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük,elsimítjuk. A megmosott,megszárított cseresznyét a massza tetejére szórjuk.A sütőt előmelegítjük,beletesszük a tortát és közepes lángon megsütjük. Mikor megsült,óvatosan kivesszük a formából és tálcára helyezzük. Tálalás előtt porcukorral és csokidarával díszíthetjük. Nagyon finom édesség. Ajánlani tudom mindenkinek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »