Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromtorta sütés nélkül recept

Citromtorta sütés nélkül
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Az alaphoz:

    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 20-25 dkg (attól függ mennyire akarod vastagra az alapját) zabpelyhes keksz vagy háztartási keksz darálva

    A krémhez:

    • 30 dkg mascarpone
    • 10 dkg tejföl
    • 20 dkg natúr joghurt
    • 4 dl habtejszín
    • 18 dkg porcukor
    • 2 citrom reszelt héja
    • 2 citrom leve
    • 20 g zselatin

    Elkészítése:

    A vajat összemorzsáljuk a darált keksszel és a tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük.

    Felverjük a habtejszínt a porcukor felével, majd habosra verjük a mascarponét, a tejfölt, a natúr joghurtot a maradék porcukorral, citromhéjjal és összeforgatjuk a felvert habtejszínnel.

    A citromlében feloldjuk a zselatint kis lángon, apránként 3-4 evőkanál krémmel elvegyítjük és a többi krémhez habverővel hozzákeverjük.

    Az alapra öntjük a krémet, elsimítjuk. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy megdermedjen. Ízlés szerint citromkarikákkal, citromfűvel, vagy mentával díszíthetjük.

     

    Sztori: Saját születésnapomra kerestem valamilyen gyorsan elkészíthető tortát, amit a gyerekek és felnőttek is szívesen fogyasztanának. Így esett a választásom erre a remek kis receptre. Egyszerűen nagyon-nagyon finom, mindenki dicsérte, nem lehet vele hibázni!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá