Citromos “szalonna” recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A piskótához:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 200 g kristály cukor
- 200 g finomliszt
A krémhez:
- 3 nagy doboz tejföl
- 1 l cukrászhab
- 10 ek cukor
- 3 citrom reszelt héja és leve
Díszítés:
- Fehér cukormassza
- piros, zöld, fekete ételfesték
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojás sárgáját habosra keverjük, a fehérjét a kristálycukorral felverjük, de éppen csak annyira,hogy sűrű legyen, tehát NEM KELL KEMÉNYRE! Beleforgatjuk a tojások sárgáját és végül az átszitált lisztet.
A formát kivajazzuk ás kilisztezzük. A piskótát beleöntjük a formába és mehet a 180 fokos sütőbe. 10 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert összeesik a tészta. 10 perc után visszavesszük a sütőt kb. 150-160 fokra, majd tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt a piskótánk akkor 3 részre vágjuk és megtöltjük a krémmel.
A krémhez a tejfölt kikeverjük cukorral és a citrom héjával és levével, a habtejszín kemény habbá verjük és hozzáadjuk a tejfölt. Az egészet jól elkeverjük és megtöltjük vele a piskótát.
Kívülre is teszünk egy pici krémet, hogy jobban tudjon tapadni a cukormasszánk. 1 órára hűtőbe tesszük majd kinyújtjuk rá a fehér cukormasszát és ecsettel megfestjük a húscsíkokat a “szalonnánkra” :)
A tetejére kerül piros ételfesték és cukormasszából formázott paprika, fokhagyma, bors, póréhagyma.
Tipp:
A krémbe lehet tenni több citromot vagy kevesebbet attól függ ki milyen savanykásan szereti. A cukornál figyelni kell arra,h ogy mivel cukrászhabot használtunk ami édesített ne túlozzuk el a cukrot!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »