Citromos “szalonna” recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A piskótához:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 200 g kristály cukor
- 200 g finomliszt
A krémhez:
- 3 nagy doboz tejföl
- 1 l cukrászhab
- 10 ek cukor
- 3 citrom reszelt héja és leve
Díszítés:
- Fehér cukormassza
- piros, zöld, fekete ételfesték
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojás sárgáját habosra keverjük, a fehérjét a kristálycukorral felverjük, de éppen csak annyira,hogy sűrű legyen, tehát NEM KELL KEMÉNYRE! Beleforgatjuk a tojások sárgáját és végül az átszitált lisztet.
A formát kivajazzuk ás kilisztezzük. A piskótát beleöntjük a formába és mehet a 180 fokos sütőbe. 10 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert összeesik a tészta. 10 perc után visszavesszük a sütőt kb. 150-160 fokra, majd tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt a piskótánk akkor 3 részre vágjuk és megtöltjük a krémmel.
A krémhez a tejfölt kikeverjük cukorral és a citrom héjával és levével, a habtejszín kemény habbá verjük és hozzáadjuk a tejfölt. Az egészet jól elkeverjük és megtöltjük vele a piskótát.
Kívülre is teszünk egy pici krémet, hogy jobban tudjon tapadni a cukormasszánk. 1 órára hűtőbe tesszük majd kinyújtjuk rá a fehér cukormasszát és ecsettel megfestjük a húscsíkokat a “szalonnánkra” :)
A tetejére kerül piros ételfesték és cukormasszából formázott paprika, fokhagyma, bors, póréhagyma.
Tipp:
A krémbe lehet tenni több citromot vagy kevesebbet attól függ ki milyen savanykásan szereti. A cukornál figyelni kell arra,h ogy mivel cukrászhabot használtunk ami édesített ne túlozzuk el a cukrot!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


