Citromos “szalonna” recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A piskótához:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 200 g kristály cukor
- 200 g finomliszt
A krémhez:
- 3 nagy doboz tejföl
- 1 l cukrászhab
- 10 ek cukor
- 3 citrom reszelt héja és leve
Díszítés:
- Fehér cukormassza
- piros, zöld, fekete ételfesték
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojás sárgáját habosra keverjük, a fehérjét a kristálycukorral felverjük, de éppen csak annyira,hogy sűrű legyen, tehát NEM KELL KEMÉNYRE! Beleforgatjuk a tojások sárgáját és végül az átszitált lisztet.
A formát kivajazzuk ás kilisztezzük. A piskótát beleöntjük a formába és mehet a 180 fokos sütőbe. 10 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert összeesik a tészta. 10 perc után visszavesszük a sütőt kb. 150-160 fokra, majd tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt a piskótánk akkor 3 részre vágjuk és megtöltjük a krémmel.
A krémhez a tejfölt kikeverjük cukorral és a citrom héjával és levével, a habtejszín kemény habbá verjük és hozzáadjuk a tejfölt. Az egészet jól elkeverjük és megtöltjük vele a piskótát.
Kívülre is teszünk egy pici krémet, hogy jobban tudjon tapadni a cukormasszánk. 1 órára hűtőbe tesszük majd kinyújtjuk rá a fehér cukormasszát és ecsettel megfestjük a húscsíkokat a “szalonnánkra” :)
A tetejére kerül piros ételfesték és cukormasszából formázott paprika, fokhagyma, bors, póréhagyma.
Tipp:
A krémbe lehet tenni több citromot vagy kevesebbet attól függ ki milyen savanykásan szereti. A cukornál figyelni kell arra,h ogy mivel cukrászhabot használtunk ami édesített ne túlozzuk el a cukrot!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »